Tehnologia ne controleaza viata. Aproape 40 la suta dintre copiii mai mici de trei ani intra de mai multe ori pe zi pe Internet pentru a se juca, arata un studiu efectuat la noi in tara. Din cauza calculatorului, multi adolescenti ajung sa nu mai iasa in oras cu prietenii, sa nu se mai odihneasca noaptea si sa nu mai dea randament la scoala, scrie Adevarul.

Nucile, un nou medicament minune. Un nou studiu releva faptul ca un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacientilor dianosticati cu diabet de tip II, mentinand sub control limitele de insulina. Potrivit cercetarilor, publicate in "European Journal of Clinical Nutrition" (EJCN) si conduse de o echipa de specialisti de la Smart Foods Centre de la University of Wollongong, un aport zilnic de 30 de grame de nuci reduce riscurile agravarii bolii la pacientii diabetici intr-o proportie mult mai mare decat un regim hipocaloric si hipolipidic, scrie Romania libera.

Pierderea satisfactiei sexuale – principalul motiv al infidelitatii. Infidelitatea este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe cupluri, atrag atentia specialistii in psihologie. Statisticile arata ca in jur de 15 la suta dintre femei si 25 la suta dintre barbati au avut deja o aventura sexuala extraconjugala. „Acest fenomen reprezinta un dezechilibru din punct de vedere sentimental si sexual. Infidelitatea apare intr-un moment de criza, atunci cand dispare comunicarea sociala si cea intima”, spune psihologul Claudiu Ganciu. Mai mult, specialistul completeaza ca aparitia unor conflicte sau a unor probleme in cuplu il poate determina pe unul dintre parteneri sa insele, scrie Gandul.

Cat te costa o vacanta de vara in 2009. Destinatiile favorite ale romanilor pentru sezonul estival raman in continuare cele insorite si calduroase. Daca in 2008, cele mai cautate locuri pentru petrecerea concediului au fost Grecia si Turcia, acestea se mentin in top si anul acesta, urmate indeaproape de Bulgaria, Tunisia si Egipt. Turismul grecesc ofera in vara aceasta un new-entry. Pe langa deja clasicele destinatii precum Creta sau Rhodos, in 2009 turistii romani pot opta pentru Zakynthos, insula a muzicii si poeziei din Marea Ioniana, scrie Romania libera.

Terapie noua pentru bolnavii de plamani. Un nou medicament compensat, pentru bolile de plamani, s-a lansat pe piata din Romania. Produsul se adreseaza bolnavilor de bronhopneumonie cronica obstructiva (BPCO), o afectiune inflamatorie a intregului plaman. In Romania, circa un milion de persoane sufera de aceasta boala. Cele mai frecvente simptome ale afectiunii sunt respiratia ingreunata la efort sau nu, descrisa de bolnav ca „lipsa de aer”, tusea cronica si expectoratiile, scrie Gandul.