Ce ii doare cel mai tare pe romani. Refuzul medicilor de a prescrie retete si lipsa medicamentelor sunt in topul reclamatiilor primite la „linia fierbinte” a Ministerului Sanatatii. Peste 3.000 de romani au reclamat diverse abuzuri in sistemul de sanatate la linia telefonica infiintata in luna ianuarie, dupa ce controalele facute in mai multe spitale, dupa „scandalul Slatina”, au aratat deficiente majore, scrie EvZ.

Cele mai rapide solutii pentru corectarea cearcanelor. Prejudecata: daca nu dormi, ai cearcane. Crema contur ochi, eficienta in batalia anticearcan. Crema sau batonul anticearcan, masca pentru pleoape ori remediile populare cu felii de cartofi sau castravete sunt cateva solutii la indemana pentru estomparea cearcanelor. „In farmacii si in cabinetele cosmetice se gasesc creme, seruri sau lotiuni cu derivati de ginko biloba, vitamina K si vitamina A, care ajuta la diminuarea cearcanelor, scrie Gandul.

Sanatate fara medicamente. Ciupercile, dovleceii, cartofii si sfecla sunt doar cateva dintre legumele care va pot ajuta sa va mentineti in forma si sa slabiti. Au putine calorii, sunt usor de preparat, contin substante nutritive esentiale si va ajuta sa scapati organismul de toxine. „Va tin in forma, va taie pofta de alimente mai grase si va ajuta sa scadeti in greutate”, aminteste medicul nutritionist Andreea Tocan, de la Centrul de Diabet din Cluj. Iata cateva retete de salate, modul de preparare si proprietatile pe care le au, scrie EvZ.

Banana, fructul ideal pentru cardiaci. Dintre fructele exotice, banana este alimentul ideal pentru persoanele cu suferinte cardiace. Specialistii spun ca acest fruct este sarac in sodiu (sare) si bogat in potasiu si magneziu, adica se potriveste exact regimului alimentar pe care ar trebui sa-l urmeze persoanele cu hipertensiune arteriala, noteaza Gandul.

Copiii cu autism pot fi recuperati. Depistarea la timp a afectiunii si terapiile comportamentale sunt pasi esentiali catre normalitate. Se estimeaza ca un copil din 166 dezvolta aceasta afectiune anual. Costul lunar al tratamentului poate depasi 4.000 de lei. Un copil cu autism poate avea sansa unei vieti normale daca boala este diagnosticata inainte de a implini varsta de trei ani, iar recuperarea se face cu ajutorul terapiilor comportamentale (ABA) si al altor forme de tratament (logopedie, kinetoterapie, homeopatie), noteaza Adevarul.

Scapa de riduri in 30 de minute. Ai sarit putin de 30 de ani... Te uiti dimineata in oglinda si nu esti incantata de ceea ce vezi. Au aparut ridurile. Ce-i de facut? Cabinetele de estetica ofera azi o multime de tratamente pentru “stergerea” lor. Cel mai cunoscut, botoxul, are neplacutul efect secundar de a “ingheta” expresiile faciale, daca e folosit prea des, asa ca multe femei ezita sa-l foloseasca. Alternativa ar fi injectiile cu acid hialuronic, pe care Miki le-a testat pentru Libertatea.