Medicamente care ne taie pofta de sex. Persoanele care iau antidepresive sau antialergice risca sa aiba un libido diminuat. Astfel de medicamente inhiba regiunile din creier care controleaza apetitul sexual. Dar si administrarea de anticonceptionale deregleaza secretia hormonilor sexuali. Medicamentele cele mai incriminate de „uciderea” apetitului sexual feminin sunt anticonceptionalele. „Acestea blocheaza ovarele si, atunci, femeile nu mai au o secretie naturala de hormoni feminini, noteaza Adevarul.

Reguli noi pentru tratamente in afara. Un ordin al Casei Nationale de Asigurari face ca operatiile la clinici din tarile UE, pe baza formularului E 112, sa fie mai greu de realizat. Romanii care au nevoie de tratamente in tarile Uniunii Europene, tratamente care nu pot fi facute in timp util in spitalele de la noi, vor avea mai multe de furca pentru a li se aproba dosarele. Motivul: noile reguli impuse printr-un ordin al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), care stabileste ca raportul medical pentru formularul E 112 va putea fi intocmit numai de medici din spitale universitare sau judetene, care au contract cu sistemul de asigurari, noteaza EvZ.

Feng Shui, iluzia fericirii, un trend in lume. Feng Shui este o practica straveche care isi are inceputurile acum 6.000 de ani, fiind creata de chinezi in timpul perioadei neolitice. Feng Shui se bazeaza pe principiul Taoist conform caruia Pamantul este o fiinta vie care genereaza un puternic flux de energie. Feng Shui aduce echilibru intre fortele yin (apa si pamantul) si yang (munti si cer). Cuprinde un set de tehnici si o parte teoretica ce pot fi studiate si apoi aplicate in mod sistematic pentru a aduce schimbari benefice spatiului in care traim, scrie Adevarul.

Nautul ii face pe barbati sa fie mai virili. Putini stiu ca nautul face minuni pentru... virilitate. De aceea le e recomandat barbatilor care vor sa-si sporeasca performantele in pat. Nici femeile care vor sa devina mamici ori sunt deja gravide nu ar trebui sa-l ocoleasca, pentru ca este foarte bogat in acid folic si, deci, benefic in caz de sarcina, noteaza Libertatea.

Care este portia zilnica de lactate. 150 de ml de iaurt, 200 de ml de lapte si 50-100 de gr de branza zilnic – aceasta este recomandarea medicilor nutritionisti in ceea ce priveste o alimentatie echilibrata, atunci cand vine vorba de produse lactate. „Iaurtul este unul dintre alimentele cele mai vechi, universale si benefice pe care umanitatea le-a cunoscut. In ultimul secol, felul in care ne hranim s-a schimbat radical, prin consumul de produse cu multe calorii si valoare nutritiva scazuta, uneori chiar carentate. Aceasta conduita alimentara a dus la cresterea incidentei unor boli determinate sau favorizate de stilul de viata. Vorbim despre obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arteriala si chiar cancere digestive. Consumul zilnic de iaurt, sursa de calciu si proteine, alaturi de fructe si legume bogate in vitamine si fibre, reprezinta o solutie pentru o alimentatie corecta si pentru prevenirea si combaterea unor asemenea afectiuni”, declara dr. Julieta Cristescu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice la Institutul Paulescu, noteaza Gandul.

Terapia biologica, inamicul artritei. Pacientii cu spondilita anchilozanta (o forma de artrita), care nu raspund la medicatia clasica, bazata pe antiinflamatoare, pot apela la terapia biologica. Spre deosebire de celelalte tratamente, care doar atenueaza simptomele, noua terapie injectabila actioneaza asupra „mecanismului” care produce inflamatia. In trei luni, boala intra in remisiune (simptomele dispar), iar pacientul isi poate relua activitatile zilnice, scrie Adevarul.

Untul-pamantului va poate scapa de durerile reumatice. Tinctura din untul-pamantului este un leac excelent pentru tratarea durerilor reumatice acute sau cronice si a unor afectiuni precum lombosciatica, spondiloza cervicala, artrita, durerile musculare, articulare, de menisc si degeraturile. In acelasi timp, tinctura din untul‑pamantului va scapa si de umflaturi, vanatai, varice si eczeme uscate, informeaza Libertatea.