Persoanele care au probleme cu greutatea castiga de cinci ori mai mult decat colegii lor cu statura atletica, dezvaluie un studiu realizat in Australia. Este pentru prima oara cand s-a incercat sa se stabileasca un raport intre greutate si banii castigati. Practic, s-a demonstrat astfel ca a fi gras, chiar obez, nu mai e o problema la locul de munca. Profesorii Andrew Leigh, de la Australian National University, si Dr Michael Kortt, de la University of Sydney, au luat in calcul mai multi factori, printre care venitul, dinamica muncii etc. Si angajatii mai inalti castiga mai mult decat colegii lor mai scunzi, a mai demonstrat studiul, acest fapt fiind demonstrat si de cercetari anterioare, scrie Romania Libera.

Oamenii de stiinta germani au efectuat recent un studiu care demonstreaza ca aerul conditionat cu circuit deschis de la automobile reduce cu aproape 80% existenta microbilor, bacteriilor si a sporilor fungici din aerul exterior, dovedindu-se extrem de util pentru persoanele care au probleme respiratori sau sufera de diverse alergii. Studiul a fost prezentat luni la Helsinki, in cadrul Congresului European de Microbiologie Clinica si Boli Infectioase, care reuneste timp de patru zile peste 8.000 de experti in virusologie si microbiologie. Cercetarile au fost efectuate de o echipa de specialisti de la Hannover Medical School, care a monitorizat calitatea aerului in trei tipuri de masini pentru o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani, scrie Romania Libera.

Hidrocolonoterapia te face sa arati ca un star de cinema in 45 de minute Utilizata in Europa Occidentala, mai ales in statiunile balneoclimaterice si in clinicile de sanatate, si peste Ocean, hidrocolonoterapia este o metoda de detoxifiere. Prin aceasta tehnica, sistemul imunitar intestinal este curatat, efect obtinut prin intermediul unei spalari controlate a colonului. “Este o terapie la care starurile recurg adesea inainte de o ceremonie Oscar sau Cesar”, spune Lacramioara Moroianu, spa manager, iar rezultatele sunt „imediat vizibile“. Potrivit specialistei, dupa o astfel de terapie, pielea devine mai stralucitoare, dispare senzatia de balonare iar tonusul este mult imbunatatit. In plus, adesea se obtine o pierdere de kilograme. “Actiunea procedurii iti face bine fara indoiala, mai ales atunci cand trebuie sa te prezinti in toata splendoarea”. De altfel, clinicile si spa-urile care propun hidrocolonoterapia numesc acest serviciu “frumusete de la Hollywood”, scrie Gandul.

Testati-va alunitele „ciudate” de pe piele Medicul dermatolog va poate arata, cu ajutorul unei „lupe” speciale, in ce masura sunteti expusi riscului de a face cancer cutanat. De lunea viitoare, romanii care doresc sa-si verifice alunitele de pe piele o vor putea face gratuit in cateva cabinete de stat si private, atat in Bucuresti, cat si in judetele Alba, Gorj, Botosani, Vrancea, Buzau si Ialomita. Tot ce trebuie sa faca cei care isi doresc o astfel de examinare la dermatolog este sa sune la numarul gratuit: 0.800.800.883, incepand de astazi, pana pe 22 mai, intre orele 8.00 si 20.00. Programul de examinare gratuita face parte din campania „O alunita iti poate curma viata! Un consult ti-o poate salva”, sustinuta de medicii din Societatea Romana de Dermatologie, afirma EvZ.