Puneti-va la punct trusa pentru plaja Gama de produse cosmetice pentru soare este variata, asa ca puteti alege crema sau spray-ul potrivit pentru tipul dumneavoastra de ten. Aparati-va pielea de soare, indiferent de tipul de ten pe care-l aveti. Ultravioletele au devenit atat de agresive, incat medicii si farmacistii ii sfatuiesc pana si pe creoli sa-si dea cu creme de protectie solara. In cazul celor cu tenul deschis, factorul de protectie trebuie sa fie mai mare de 20. Pentru cei cu tenul inchis sunt suficiente cremele solare cu factor protector 2 sau 3. „Regula este urmatoarea: cu cat pielea este mai deschisa la culoare, cu atat va trebuie un factor de protectie mai mare”, sugereaza dermatologul Costin Caruntu, de la Ambulatoriul „N. Paulescu” din Bucuresti, citat EvZ.

Un aspect fizic placut si ingrijit poate fi un atu considerabil atunci cand participam la un interviu de angajare, insa fara inteligenta sansele de reusita scad drastic. Tot prin aceasta calitate se obtin cele mai multe majorari salariale. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat recent de o echipa de specialisti de la Universitatea din Florida si publicat in aceasta luna in "Journal of Applied Psychology". "Dincolo de atractivitatea unei persoane, inteligenta creste nivelul de incredere in sine si, exponential, cresc si sansele ca pachetul salarial sa devina tot mai consistent" – a declarat profesorul Timothy Judge, seful echipei de cercetatori. Expertii au facut, totodata, o analiza comparativa a informatiilor prezentate in doua studii nationale de specialitate, de la Harvard Study of Health si Life Quality, scrie Romania Libera.

Potrivit unui studiu platit de guvernul britanic, producerea unui kilogram de carne de miel este insotita de eliminarea in atmosfera a unei cantitati de gaz metan care are efectul (de sera) a aproape 17 kilograme de bioxid de carbon. Spre comparatie, cultivarea unui kilogram de rosii injecteaza in atmosfera numai 9 kg de CO2, iar cartofii sunt si mai clementi cu aerul, pe care il impovareaza doar cu o jumatate de kilogram de bioxid de carbon de fiecare kilogram de tuberculi. Procesul la capatul caruia se pune in vanzare carnea de miel este atat de daunator mediului din cauza faptului ca oile elimina, pe la ambele capete ale sistemului digestiv, cantitati insemnate de metan, un gaz care contribuie foarte mult la efectul de sera. Si vitele aduc o contributie insemnata la efectul de sera, si tot pentru ca elimina mari cantitati de metan – per kilogram de carne de vita, echivalentul a 16 kilograme de CO2. (La acelasi volum, metanul absoarbe de 20 de ori mai multa energie solara decat bioxidul de carbon.) Studiul mentionat mai arata ca si fabricarea unor bauturi alcoolice contribuie semnificativ la emisiile de gaze de sera, afirma Romania Libera.

Terapia cu namol alb si piper este una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de celulita si de a ne detoxifia organismul. Combinatia de namol alb, apa din Marea Moarta si piper reactiveaza microcirculatia, combatand astfel celulita aflata in orice stadiu (mic, mediu sau avansat) si stimuleaza metabolismul celular. „Pentru rezultate excelente sunt necesare minimum zece sedinte, dar deja de la a 4-a sau a 5-a sedinta se observa o diferenta a aspectului pielii”, precizeaza Betty Ratiu, consultant terapii corporale si managerul unui centru pentru slabit din Bucuresti, scrie Gandul.