Fumatul in timpul sarcinii, ca ruleta ruseasca. Obezitate, astm, leucemie, cancer. Acestea sunt cateva dintre bolile care ii pandesc pe copiii ale caror mame au fumat in timpul sarcinii. Intr-un interviu recent acordat evz.ro, medicul pneumatolog Magdalena Ciobanu, de la Institutul de "Marius Nasta”, coordonator al Centrului de consiliere pentru renuntarea la fumat, spunea ca fumatul este precum ruleta ruseasca: “pistolul este indreptat spre copil, iar 6 din 8 locuri pentru gloante sunt pline”. Concentratia de oxigen din sangele scade, iar oxigenul care ajunge la copil este in cantitate mai mica, scrie EvZ.

Secretul tineretii sta in vinoterapie. Sucul de struguri elimina toxinele si apa din tesuturi, determina eliminarea si arderea grasimilor, impiedicand astfel formarea nodulilor adiposi de sub piele.Tratamentul este recomandat de trei ori pe saptamana, iar o sedinta dureza 30 de minute. Secretul tineretii fara batranete se afla in sucul strugurilor. Terapeutii spun ca vinoterapia cu struguri rosii pastreaza tineretea pielii si incetineste procesul de imbatranire. Acest tratament se poate face atat intr-un centru spa cat si acasa, si asta pentru ca esentiale sunt ingredientele, scrie Gandul.

Cum va impartiti mesele zilnice. Mancati bine la micul dejun si la pranz, dar putin la cina. Cei care nu sunt obsedati sa isi contabilizeze caloriile, dar vor sa isi faca o idee despre cum ar trebui sa manance sanatos in fiecare zi, este bine sa stie cum isi pot imparti mesele. Micul dejun si pranzul trebuie sa fie cele mai consistente, iar cina, cea mai saracacioasa. Ca sa mancati in cantitati cat mai mici, este bine ca intre mese sa existe gustari din fructe, scrie EvZ.

Top 7 alimente si bauturi care ataca smaltul dintilor. Prunele si iaurtul – cele mai „prietenoase” cu dintii. O dieta neechilibrata, constituta din alimente si bauturi cu un pH acid, poate sa conduca la deteriorarea smaltului dentar, atentioneaza medicii stomatologi. Specialistii spun ca acizii produsi de bacteriile din placa depusa pe dinti duc la scaderea pH-ului dintelui si la demineralizarea smaltului. O usoara demineralizare poate surveni de fiecare data cand mancam sau bem ceva acid, scrie Gandul.

Cat timp se pot lua anticonceptionalele? Femeile sanatoase pot utiliza contraceptia cu pilule pana dupa 40 de ani. Conditia: sa fie monitorizate de un medic ginecolog. Cand nu sunt administrate corect, anticonceptionalele pot avea, intr-adevar, efecte adverse: retentie de apa, creștere in greutate si boli hepatice, scrie Adevarul.

Intinereste-ti fata fara bisturiu. Vine vara si, odata cu ea, creste si preocuparea pentru aspectul nostru. Adina Alexandru, medic dermatolog, ne spune care sunt tratamentele recomandate pentru atenuarea ridurilor si inviorarea tenului. Ridurile de pe frunte, de la coada ochiului si dintre sprancene pot fi rezolvate foarte usor prin injectii cu toxina botulinica, ce actioneaza asupra musculaturii de la acest nivel, obtinandu-se un aspect relaxat, odihnit, cu riduri estompate sau chiar sterse in aceasta zona, scrie ClickSanatate.ro