Chiar daca genele va predispun sa faceti afectiuni grave precum cancer sau dementa, puteti lua din timp masuri ca sa le preveniti. Odata cu inaintarea in varsta, este imposibil sa nu apara probleme de sanatate, cred cei mai multi oameni. Medicii ii contrazic. Cele mai frecvente afectiuni care apar incepand cu varsta a doua ar putea fi evitate printr-un stil de viata corect, sustin specialisti britanici. Chiar daca aveti gene care va predispun la anumite afectiuni, puteti lua unele masuri care sa micsoreze riscul de a va imbolnavi, dar asta inseamna sa va lasati de fumat, sa mancati putin si sa faceti sport, scrie EvZ.

Consumul de carne rosie este necesar, insa cuvantul de ordine este moderatia. Dincolo de continutul ridicat de fier, zinc si vitamina B12, tot mai multe studii avertizeaza ca dependentii de carne rosie risca sa sufere un infarct sau sa se imbolnaveasca de cancer, cel mai probabil la colon. Consumul de carne rosie favorizeaza aparitia cancerului sau a afectiunilor cardiace? In cazul afectiunilor cardiace raspunsul este clar, deoarece carnea rosie este bogata in grasimi saturate, care maresc colesterolul si implicit riscul de a suferi un infarct. Nu s-a stabilit insa cu precizie daca cei care consuma frecvent carne rosie sunt predispusi sa se imbolnaveasca de cancer. "Asocierea dintre consumul de carne rosie procesata si cancer, mai ales de colon, este extrem de palpabila", considera Marji Mccullogugh, specialist in nutritie la Societatea Americana de Cancer. Specialistii din industria carnii sustin, insa, categoric, contrariul, spunand ca nu exista nicio legatura intre consumul de carne si cancer, scrie Cancan.

Membrii Asociatiei Europene de Urologie ii contrazic pe cercetatorii irlandezi, care sustin ca tumorile de la nivelul prostatei pot fi identificate prin analizarea sangelui. Astfel, un nivel crescut de antigen specific prostatei (PSA) confirma prezenta unei tumori. Insa membrii AEU spun ca activitatea sexuala poate scadea mult acest indice, iar confirmarea nu ar mai putea fi efectuata, scrie Cancan.

Poti sa-ti „sculptezi” corpul in numai doua ore, pierzand, in medie, 24-33 de centimetri din zonele-cheie, dupa un singur tratament, cu ajutorul unei terapii ingenioase. Universal Contour Wrap (UCW) sau terapia prin infasare presupune impachetarea corpului in 25-30 de bandaje elastice care au fost, in prealabil, umezite intr-o solutie calda de argila, bogata in minerale. Pierderea centimetrilor in plus se face din zone-cheie ale corpului, precum coapsele, abdomenul, fesele si bratele. „Dureaza mai putin de 45 de minute pentru a fi masurata si impachetata de catre un terapeut special antrenat pentru aceasta terapie si, odata impachetata, persoana respectiva simte ca se relaxeaza. Bandajele sculpteaza si reusesc sa tonifice corpul, in timp ce mineralele sunt absorbite in piele si argila elimina toxinele. Universal Contour Wrap (UCW) nu furnizeaza doar o scadere exceptionala in centimetri. Formula unica a argilei si tehnica speciala de impachetare folosita de terapeut tonifica si compacteaza corpul, in timp ce exfoliaza si curata pielea”, precizeaza Betty Ratiu, consultant terapii corporale si managerul unui salon de profil din Bucuresti, scrie Gandul.