La ce ajuta triunghiurile amoroase Care sunt factorii care determina un cuplu sa isi caute implinirea introducand in ecuatie si alti parteneri? Psihologul Laura Melciuc, manager general al site-ului psihologdeserviciu.ro, numeste o serie de elemente care ar putea declansa o astfel de dorinta: nonconformismul, lipsa experientelor relationare, monotonia cuplului, o imagine de sine slab conturata, frustrari resimtite de parteneri, gandire libertina, dorinta de a depasi granitele personale si tiparele conventionale. Introducerea altor parteneri in cadrul cuplului presupune existenta unor nevoi neimplinite, crede psihologul. „Atata timp cat in cadrul cuplului exista dragoste, bucurie si oglindire, rareori se mai poate face spatiu acolo pentru terte persoane, caci tendinta umana este de a pastra ceea ce ne multumeste si ne bucura”, scrie EvZ.

Sfaturi alimentare care ne ajuta sa ne simtim bine Va simtiti deprimat? Va irita orice zgomot din jur si ati vrea sa rontaiti ceva pentru a va calma? Poate e timpul sa verificati cu atentie ce tipuri de alimente consumati si s-ar putea sa aveti surpriza ca de acolo va vine starea proasta de spirit. Expertii nutritionisti sustin ca, pe termen scurt sau lung, diferite alimente pot provoca stari afective pozitive sau negative. Iata cateva recomandari si prezentarea a sase tipuri de alimente care ne ajuta sa ne simtim bine: La fiecare masa, in fiecare zi, incercati sa tineti sub control nivelul zaharului in sange, prin consumarea cu atentie a dulciurilor si produselor bogate in zaharuri. De asemenea, evitati sa suprasolicitati tractul gastrointestinal prin consumarea periodica a unor alimente ce contin fibre si faceti din cand in cand cate o cura de paine cu tarate pentru a evita constipatia sau iritarea colonului. Specialistii avertizeaza ca avem starile de spirit bune sau proaste si in functie de ceea ce mancam, pentru ca anumite tipuri de alimente influenteaza in mod direct nivelul de hormoni, cum ar fi de pilda serotonina. Alte alimente asigura o buna circulatie a sangelului si pot preveni aparitia inflamatiilor, scrie Romania Libera.

Soarele - beneficii si pericole Prima si cea mai importanta masura de prim ajutor in cazul persoanelor afectate de caldura este gasirea unui loc umbros, in care sa nu fie expuse soarelui puternic. Lichidele joaca un rol foarte important in aceste cazuri. Alcoolul sau cafeaua sunt complet daunatoare, iar consumul de apa este vital. Medicii recomanda persoanelor afectate de caldura bai cu apa calda doar, nu rece sau fierbinte. Trecerea brusca de la temperatura ridicata la una scazuta dauneaza organismului si tocmai de aceea aceasta se va face treptat. Masajul este o alta forma de prim ajutor in cazul persoanelor afectate de caldura, pentru ca pot aparea carceii suparatori, mai ales in cazul copiilor. Masarea muschilor contractati este foarte importanta pentru restabilirea circulatiei normale a sangelui in organism. Batranii sunt predispusi infarctului pe timp de vara, iar lichidele, locurile cu umbra si consumul de fructe sunt absolut necesare. Daca senzatiile de greata si ameteala persista, dupa ce persoana a fost hidratata si indepartata din zona cu soare, interventia medicului devine obligatorie. O alta metoda la indemana pentru evitarea efectelor nocive ale caldurii sunt compresele cu apa rece in zona gatului sau a fruntii. Consumul de citrice este benefic pentru hidratarea organismului, dar si bananele sau nucile sunt indicate. Ele contin potasiu, necesar organismului pentru indepartarea starilor de epuizare, afirma Romania Libera.

Pentru tonifierea pielii in sezonul cald, specialistii in frumusete recomanda trei masti care au la baza caisa. Alegeti doua caise foarte bine coapte. Cojiti-le de pielita, taiati-le marunt, apoi striviti-le intr-un vas de sticla sau portelan, in niciun caz de metal. Amestecati miezul zdrobit cu doua-trei linguri de iaurt. Intindeti continutul pe obraz cu varful degetelor. Masca se indeparteaza cu apa calda, dupa 30 de minute. Pentru cea de-a doua masca, aveti nevoie de un galbenus de ou, o lingurita de ulei de masline, doua caise zdrobite si o lingura de miere. Se amesteca continutul, apoi este aplicat pe fata. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta, scrie Gandul.