Alimente care ne pot apara de cancer. Grasimile din alimentatie sunt la fel de daunatoare ca si nicotina din tutun, iar consumul lor in exces poate accelera declansarea unei forme de cancer. Specialistii prezenti la Conferinta Nationala de Oncologie au atras ieri atentia asupra importantei pe care o are hrana in viata noastra si au prezentat studii prin care s-a demonstrat ca anumite forme de cancer (cancerul de ficat, de pancreas sau cel de stomac) apar in stransa legatura cu alimentatia. Usturoiul si ardeiul protejeaza de teribila boala, in timp ce mezelurile stimuleaza dezvoltarea anarhica a unor celule cancerigene, scrie EvZ.

Cofeina te scapa de cearcane. Stresul cotidian, lipsa somnului si factorii externi isi pun amprenta si asupra pielii din zona ochilor. Specialistii in domeniu spun ca derma din jurul ochiului este mai sensibila decat restul fetei si are nevoie de o ingrijire speciala. Uita de tot felul de masti racoritoare pe baza de ceai sau de binecunoscutele felii de castraveti, care nu prea ofera un rezultat dorit, iar utilizarea lor are nevoie de un mediu cat se poate de intim. Pe piata din Romania s-a lansat bagheta magica impotriva cearcanelor. In plus, acest produs ajuta si la reducerea pungilor de sub ochi. Expertii spun ca batonul contine cofeina, care ajuta la stimularea microcirculatiei de la nivelul pielii ochilor, scrie Gandul.

Cum apar amintirile si la ce ne sunt de folos. Oamenii de stiinta au facut o descoperire senzationala: amintirile se formeaza in timpul activitatilor zilnice, si nu in timpul somnului, cum se credea pana acum. Dar, un nou studiu efectuat pe soareci de laborator la Universitatea California din Statele Unite contrazice aceasta teorie si demonstreaza cum functioneaza mecanismele de codificare a faptelor din timpul zilei in amintiri pe termen lung. Cercetatorii sustin ca aceasta descoperire are implicatii foarte importante in intelegerea modului in care creierul uman invata, deduce si selecteaza anumite experiente pe care le transforma in amintiri. De asemenea, se pare ca studiul, publicat integral in revista "Nature Neuroscience", are si utilitate terapeutica in tratarea cazurilor de stres post-traumatic, scrie Romania libera.

Barbatii traiesc mai putin din cauza fricii de doctor. Barbatii prezinta un risc cu 40 la suta mai mare de a deceda din cauza cancerului decat femeile. Explicatia specialistilor englezi: pentru ca le este frica de doctor, barbatii intarzie inceperea tratamentului. Echipa de cercetatori britanici a analizat numarul deceselor in randul bolnavilor de cancer de ambele sexe, inregistrat intre anii 2006 si 2007. Rezultatele studiului au mai aratat ca barbatii sunt cu 16 la suta mai predispusi sa dezvolte unele tipuri agresive de cancer decat femeile, deoarece renunta mai greu la stilul de viata dezechilibrat si la vicii, scrie Adevarul.

Lentilele de contact care asigura vedere clara si la apropiere, si la departare. Un nou tip de lentile de corectie, care asigura vedere clara si la apropiere si la departare, s-au lansat, recent, si in Romania. Lentilele multifocale sunt o premiera la noi in tara si se adreseaza, in special, persoanelor care sufera de prezbiopie. Aceasta este o schimbare naturala care se petrece odata cu inaintarea in varsta si apare, la majoritatea adultilor, pe la 40 de ani, scrie Gandul.