Dusuri scurte si caldute pe timp de vara. Dimineata faceti dus cu apa mai rece pentru a incepe ziua in forma, iar seara incercati baile aromate, care relaxeaza musculatura. Dusurile reci sunt ideale pentru a va incepe dimineata, iar cele calde sunt indicate inainte de culcare, deoarece relaxeaza musculatura. Daca sunteti stresati, nu strica sa faceti bai aromate. Ideal ar fi ca dusurile sa fie scurte in perioada calda pentru a evita deshidratarea pielii, scrie EVZ.

Revitalizeaza-ti pielea cu ulei de migdale. O cura cu samburi de migdale reduce nivelul colesterolului din sange si imbunatateste activitatea intelectuala. Uleiul de migdale este utilizat atat ca baza pentru diverse combinatii de uleiuri volatile in aromaterapie, cat si ca atare, in special pentru protectia pielii. Uleiul este absorbit imediat de derma, avand si efect emolient. Uleiul de migdale este indicat si pentru calmarea inflamatiilor si iritatiilor aparute pe piele, scrie Gandul.

Gimnastica in apa va scapa de dureri. Afectiunile coloanei sau cele reumatice se pot trata eficient cu ajutorul terapiei acvatice. Chiar daca urmati o astfel de terapie doar pentru intretinere, tot este nevoie de acordul medicului. Si cu recomandare din partea acestuia, sedintele se platesc. Exercitiile care se fac in apa tonifiaza musculatura si intaresc articulatiile. Gimnastica acvatica sau hidrokinetoterapia, cum este denumita de specialisti, este o terapie mai blanda si cu riscuri mult mai mici decat alte tipuri de terapii (kinetoterapia, de exemplu), scrie Adevarul.

Prea mult unt ne poate imbolnavi de inima. Nutritionistii englezi sustin ca untul, unul dintre cele mai populare produse alimentare, poate dauna sanatatii din cauza nivelului ridicat de grasimi din compozitia sa. Specialistii avertizeaza ca persoanele care consuma in exces acest aliment se pot imbolnavi de inima. Considerat pana acum un aliment natural, recomandat in hrana zilnica, untul poate reprezenta un risc major pentru organism. Nutritionistii din Marea Britanie sustin ca acest produs face exceptie de la regula dietei sanatoase, deoarece este bogat in grasimi saturate, scrie Libertatea.

Legumele verzi, cele mai racoritoare. Suportati greu caldura de afara? Atunci fiti mai atenti la ce mancati. Exista alimente care ajuta organismul sa tolereze arsita verii. Specialistii site-ului ediets.com ne spun care sunt alimentele racoritoare, scrie ClickSanatate.ro

Studiu: Persoanele dolofane traiesc mai mult decat cele slabe. Un studiu japonez a demonstrat ca persoanele slabe traiesc cu sase-sapte ani mai putin decat cele cu forme plinute si chiar si mai putin decat obezii. O echipa a Ministerului japonez al Sanatatii, condusa de profesorul Ichiro Tsuji de la Universitatea din Tohoku, a urmarit timp de 12 ani 50.000 de persoane cu varste cuprinse intre 40 si 79 de ani, scrie Adevarul.