Ce sa mancati la drum. Cei care au rau de masina ar fi bine sa nu manance inainte de a pleca, iar mezelurile ar trebui evitate daca urmeaza sa urcati pe munte. Daca aveti in plan sa faceti un drum lung cu masina, puneti-va la pachet apa, sandviciuri si fructe proaspete. In situatia in care aveti rau de masina, este mai bine sa nu mancati. Cand urcati pe munte, evitati sa mancati mezeluri, pentru ca riscati sa obositi foarte repede, si bazati-va numai la nevoie pe dulciuri, scrie EvZ.

Sterge ridurile cauzate de soare. Daca vrei ca vara aceasta sa nu-ti lase niciun semn pe fata, desi ai facut bai de soare, o solutie la indemana o reprezinta „impachetarea” ridurilor in extract de nufar. Urmele lasate pe ten de expunerile prelungite si neprotejate la soare pot fi „sterse” cu nufar. Dermatologii spun ca razele soarelui pot imbatrani pielea, de aceea ne sfatuiesc sa ne expunem cu grija. „Tratamentul Water Lilly Soothing te ajuta sa amani imbatranirea dermei. Terapia consta intr-o impachetare speciala, cu ingrediente sub forma de gel, care constau in extracte de nufar, ceai verde si musetel. Nufarul are efect decongestionant si antieritem (impotriva petelor rosii care apar pe piele – n.r.), scrie Gandul.

Carnea rosie, atac la inima si la colon. Grasimile saturate din porc si vita maresc accelerat colesterolul. Urmarea: bolile coronariene. Carnea rosie aduce si rele, dar si bune organismului. Bogata in fier, un mineral necesar adolescentilor, aceasta ajuta la combaterea anemiei. Numeroase studii insa arata legatura dintre consumul de carne rosie si aparitia bolilor cardiovasculare, precum si a unor tipuri de cancer, la cei care o consuma cu preponderenta, scrie EvZ.

Stii ce alimente iti hidrateaza dublu organismul? Pepenele, castravetele si telina sunt o sursa importanta de apa. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Naples sustin ca anumite legume si fructe hidrateaza organismul de doua ori mai mult decat un pahar cu apa. Cercetarea s-a bazat pe analiza in laborator a unor legume si fructe, iar specialistii au constatat ca nivelul de apa din aceste alimente este destul de ridicat, scrie Gandul.

Maturizarea sociala incepe la sase ani. Comportamentul social, care presupune capacitatea de a intelege starea de spirit a celorlalti si ceea ce gandesc acestia se dezvolta incepand cu varsta de sase ani, arata un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Yale. Savantii au descoperit ca dezvoltarea acestor abilitati incepe odata cu maturizarea unei regiuni din zona temporal-parietala a creierului, in intervalul de varsta 6-11 ani. Iar dupa varsta de 11 ani, respectiva regiune din creier se specializeaza, iar copiii pot intelege subtilitati legate de starea de spirit a celorlalti, sunt de parere cercetatorii, scrie Adevarul.

Prezervativul, protectie partiala impotriva herpesului vaginal! In urma rezultatelor a sase studii despre incidenta virusului herpes simplex-2 si folosirea prezervativului, o echipa de cercetatori americani a declarat ca protectia impotriva herpesului genital este doar partiala. S-au analizat datele si s-a demonstrat ca virusul se poate rapandi prin contactul epidermic, ce se realizeaza intre cei doi parteneri, in zonele genitale neprotejate de prezervativ, scrie Libertatea.