Cum alegeti crema solara potrivita. Comisia Europeana (CE) atrage atentia consumatorilor cu privire la importanta unei protectii adecvate impotriva soarelului in aceasta vara si le reaminteste sa fie atenti la sistemul de etichetare de pe produsele de acest gen. Cerintele privind informatiile care trebuie mentionate pe etichetele produselor de protectie solara au fost definite intr-o recomandare a Comisiei privind eficacitatea acestora. Conform recomandarii CE, pe eticheta cremelor de protectie nu ar mai trebui folosite indicatii precum „ecran solar total” sau „protectie 100%”, scrie EvZ.

Portocalele, lamaile si usturoiul accelereaza metabolismul. Pentru ca dietele sa aiba rezultatul dorit, medicii nutritionisti spun ca metabolismul trebuie accelerat. “Un metabolism crescut este mai eficient, pentru ca arde mai multe calorii”, spune medicul nutritionist Lygia Alexandrescu. Specialistul ofera cateva sfaturi pentru a ajuta organismul sa piarda calorii fara a-l infomenta. Astfel, dr. Alexandrescu recomanda mesele frecvente, deoarece in acest mod organismului i se asigura o sursa constanta de energie, scrie Gandul.

Nu indepartati negii copiilor! Tehnicile chirurgicale, dar si tratamentele locale pentru indepartarea negilor sunt agresive, de aceea nu sunt indicate in cazul celor mici. Fara tratamente specifice, negii (verucile) dispar in aproximativ doi ani. Totusi, acestia se transmit usor de la o persoana la alta si pot creste necontrolat in dimensiune, scrie Adevarul.

Exercitiile fizice te scot din depresie. De ce sa te lasi prada unei stari de letargie si sa te simti deznadajduit atunci cand esti deprimat? Un grup de profesori americani, proveniti de la mai multe institutii care se ocupa cu cercetarea comportamentului uman, au descoperit ca exercitiile fizice regulate pot reduce simptomele depresiei chiar mai bine decat medicamentatia! In plus, miscarea este pur si simplu sanatoasa, scrie Libertatea.

Cum stii dupa ce program iti „functioneaza“ organismul. Daca ati tinut regim, ati facut sport si, totusi, n-ati reusit sa slabiti inseamna ca n-ati respectat programul organelor interne. Ca sa dati jos kilogramele in plus, mancati pana la ora 15 si faceti exercitii fizice „dupa orar”. Ca sa fiti siguri ca slabiti, faceti sport dimineata, intre orele 10 si 12, sau dupa-amiaza, de la 16 la 19. Daca va pregatiti pentru un examen, perioada propice invatarii este intre 8 si 10 si in intervalul orar 16-17. Cel putin asa arata cronobiologia, stiinta care se ocupa cu ritmul biologic al organelor, scrie Gandul.