Whisky-ul duce la aparitia cancerului. Vinul este singura bautura care nu favorizeaza aparitia maladiei. Oamenii de stiinta de la Universitatea McGill din Montreal sustin ca persoanele care consuma regulat alcool rafinat isi dubleaza riscul de a dezvolta celule cancerigene in organism. Specialistii spun ca riscul este mai mare in cazul bauturilor care sunt facute din alcool rafinat, precum whisky, votca sau tequila, dar si in cazul celor realizate din malt si hamei, precum berea. Pe de alta parte, vinul este singura bautura care nu favorizeaza aparitia cancerului, potrivit cercetarii. Printre maladiile provocate de consumul regulat de alcool se numara cancerul de stomac, colon, ficat, pancreas, de plaman si de prostata, spun oamenii de stiinta. Cercetarea s-a bazat pe analiza fiselor medicale ale pacientilor bolnavi de aceste afectiuni, scrie Gandul.

Laptele scade riscul de infarct. In urma unui studiu realizat de cercetatorii britanici, s-a descoperit faptul ca laptele nu contribuie doar la intarirea oaselor. Baut zilnic, acesta duce la scaderea cu 20% a riscului de producere a accidentelor cardiace, dar si cerebrale. Specialistii de la Universitatea Reading, din Cardiff, au analizat concluziile a 324 de studii anterioare care au avut ca subiect efectele consumului zilnic de lapte asupra organismului. Ei au descoperit ca acesta protejeaza organismul de majoritatea bolilor si ca reduce numarul deceselor provocate de maladiile cronice cu 15-20%, scrie Libertatea.

Moduri inedite de a face fata caldurii. Tamponati-va incheietura mainii cu o compresa rece la fiecare ora si consumati mancare saraca in grasimi, dar bogata in condimente. Cand termometrul arata peste 35 de grade Celsius, consumul a peste doi litri de apa si pornirea aerului conditionat nu sunt suficiente pentru a ne racori. Cum in timpul zilei nu putem face un dus rece de cate ori dorim sa ne racorim, o idee ar fi sa ne tamponam, la fiecare ora, timp de un minut, incheietura mainii sau tamplele cu o compresa inmuiata in apa rece sau cu un cub de gheata, noteaza Adevarul.

De ce barbatii sunt mai „viabili“ sexual decat femeile. Libidoul nu cunoaste limita de varsta. Poti avea performante si placere sexuala cu ajutorul gelurilor si al tratamentelor hormonale. Specialistii in sexologie spun ca romanii au prejudecati in ceea ce priveste viata sexuala odata cu inaintarea in varsta. „Romanii cred ca odata cu procesul de imbatranire trebuie sa renunte la a mai intretine raporturi sexuale cu partenerul de viata. Ar trebui sa luam exemplul americanilor care abia de la pensie incep sa isi traiasca viata in adevaratul sens al cuvantului”, spune prof. dr. Constantin Dumitrache, medic endocrinolog. Specialistul completeaza ca inaintarea in varsta duce la scaderea libidoului, dar acest fapt nu ar trebui sa duca la disparitia vietii sexuale, scrie Gandul.

Dinti naturali din celule stem. Medicii vor putea controla aparitia unor dinti naturali, creati din celule stem, in locurile ramase libere din cauza extractiilor dentare. Deocamdata, primul dinte realizat prin aceasta modalitate apartine unui soarece de laborator si este verde fosforescent. Culoarea este data de o proteina pe care oamenii de stiinta de la Universitatea din Tokyo au folosit-o pentru a diferentia noul dinte. Altfel, el este identic din punctul de vedere al structurii cu restul danturii soarecelui. Dintii naturali obtinuti din celule stem pot fi folositi in locul procedurilor dureroase practicate pana acum, precum implantul dentar, scrie Adevarul.

63% dintre romance prefera inghetata sexului. In timp ce femeile prefera inghetata, barbatii romani se declara adeptii sexului. 66% dintre acestia ar prefera o partida de amor in locul unei inghetate, releva un studiu. Daca ar fi sa aleaga intre o inghetata delicioasa si o partida de amor, aproape doua treimi dintre romance ar alege inghetata. Aceasta este una dintre concluziile studiului Magnum, unul dintre cele mai cunoscute branduri de inghetata din lume. Cele mai multe iubitoare de inghetata se afla in Oradea, unde peste 80% dintre femei, indiferent de categoria de varsta, prefera acest desert unei partide de amor, la polul opus aflandu-se Iasiul, unde 87% dintre femei ar prefera sa faca sex decat sa manance o inghetata. In schimb, barbatii din Iasi se pare ca nu le impartasesc in aceeasi masura interesul pentru sex. Numarul barbatilor din Iasi care declara ca prefera inghetata unei partide de amor este de doua ori mai mare decat al femeilor care marturisesc acelasi lucru, noteaza Gandul.