Tratamentul hepatitei C, dependent de mostenirea genetica Tratamentul standard pentru infectia cu virusul hepatitei C consta intr-un maraton de 48 de ore cu produse antivirale cu interferon si ribavirin care dau pacientilor simptome asemanatoare gripei si depresie severa. In plus, efectele tratamentului variaza, acesta fiind mai eficient in cazul pacientilor americani si europeni decat pentru afro-americani. O echipa de medici de la Duke University a descoperit in cele din urma cauzele acestei inechitati intre rase. Diferenta dintre efectele tratamentului impotriva hepatitei C nu depinde de administrarea lui neadecvata si nici de dificultatile accesului la serviciile medicale, ci consta in diferentele genetice. Echipa de specialisti condusa de David B. Goldstein si John McHutchison a realizat un test genetic in urma caruia s-a descoperit ca o singura particula de ADN, din cele trei miliarde prezente in genomul uman, confera raspunsurile diferite ale fiecarui organism la un astfel de tratament, scrie EvZ.

Cum poti sa-ti pacalesti foamea ca sa nu te ingrasi Dr. Livia Nena recomanda trei mese principale pe zi si doua gustari. „Micul dejun trebuie luat pana in ora 8. Dimineata se pot manca doua felii de sunca slaba cu o rosie, sau un ou fiert cu rosie sau ardei gras”, spune bionutritionistul. La micul dejun se mai poate manca un iaurt sau un bol de lapte cu cereale. „Atentie insa, pentru a ne pastra in forma, cerealele trebuie sa fie integrale. Evitati pe cat posibil cele cu glazura sau cerealele cu fructe, deoarece acestea contin foarte mult zahar”, avertizeaza Livia Nena. Pana la masa de pranz este recomandat unul sau doua fructe. „Un lucru important este sa ne fixam ore de masa, peste care sa nu trecem. La masa de pranz putem manca un piept de pui la gratar, din care organismul isi ia proteinele de care are nevoie. Ca o garnitura – putem adauga o salata verde, spune biologul Nena. Pana la cina, medicul spune ca putem manca o bucatica de branza, un ou sau sunca, asta daca dorim sa inlocuim gustarea de fruct. Cina trebuie luata pana in ora 8 seara si este de preferat ca atunci sa mancati o portie de mamaliga cu branza si smantana sau o salata de cruditati, relateaza Gandul.

Cum sa ai gene perfecte fara mascara sau extensii O echipa de cercetatori din Franta a descoperit un gel care permite genelor sa devina mai lungi, astfel incat, in curand, mascara va fi un obiect cosmetic de domeniul trecutului. Gelul creat de cercetatorii francezi se bazeaza pe o formula compusa din acid citric cu aminoacizi, cunoscuti sub denumirea de arginina, si extracte din planta Centella asiatica, provenita din Mexic. Tratamentul se aplica la radacina genelor in fiecare noapte timp de trei luni. Solutia a fost deja testata pe 32 de femei care au observat o alungire a genelor cuprinsa intre 20 si 30%. Cercetatorii unei importante companii de cosmetice din Paris au studiat timp de trei ani de zile genele comparandu-le cu firele de par de pe intreg corpul uman. Astfel, au descoperit ca firele de par de pe cap cresc timp de trei ani, in timp ce genele au o viata de doar trei luni inainte de a se regenera, fapt care le limiteaza considerabil perioada de crestere, scrie Gandul.

Toti barbatii buni sunt "luati" Doamnelor, pazea! Mai mult ca sigur ca o femeie fara barbat a pus ochii pe al vostru. Si asta nu-i o simpla presupunere, ci o concluzie bazata pe un studiu cat se poate de stiintific, datorat Melissei Burkley, de la Oklahoma State University si colegei sale Jessica Parker – un studiu descris de revista britanica New Scientist. Se banuia de multa vreme ca femeile celibatare sunt mult mai doritoare sa incerce sa "puna mana" pe un barbat deja "prins" de o femeie, decat pe un burlac. Rezultatele studiului mentionat par sa confirme aceasta banuiala, scrie Romania Libera.