Nu irositi vitaminele esentiale din legume. Consumati vegetalele la cel mult trei zile din momentul cumpararii, iar pe cele congelate nu le dezghetati inainte de a le gati. Pentru a-si pastra cat mai mult din vitamine , legumele ar trebui consumate cat mai proaspete. „Nu este recomandat nici macar la frigider sa le tinem mai mult de doua, cel mult trei zile din momentul cumpararii”, recomanda prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. In ultimii ani, s-a constatat ca legumele pot avea un continut mai scazut de vitamine in momentul achizitionarii lor, comparativ cu perioada in care au fost culese, scrie EvZ.

Top 5 destinatii de concediu unde sa mergi in septembrie. O prima optiune ar putea fi capitala Cehiei. Asadar, Praga: 476 euro/persoana (cazare la 2 stele si transport cu avion). In aceasta perioada, se gasesc oferte la cazare si transport. Cazarea: sapte nopti la un hotel de doua stele, cu mic dejun, costa pentru doua persoane 542 de euro, cu 13% mai ieftin decat in sezon. La trei stele, pretul este ceva mai mare: 618 euro, dar atat costa in plin sezon cazarea la un hotel de doua stele, scrie Gandul.

Floricelele de porumb ne apara de cancer si de infarct. Cateva ore petrecute la un multiplex pot fi bifate la capitolul "activitati sanatoase". Cel putin, asa s-ar parea, judecand dupa rezultatele unui nou studiu stiintific din Statele Unite. Cercetatori de la University of Scranton, statul Pennsylvania,au descoperit ca popcornul contine "o cantitate surprinzator de mare" de polifenoli, substante antioxidante benefice sanatatii, scrie Romania libera.

Nu orice dulce este daunator! Alimentele dulci nu ar trebui excluse din dieta, deoarece ofera energie organismului. Cel mai indicat este zaharul din fructe, legume si din paste. Zaharul cu adevarat nociv este cel prelucrat, care se gaseste ca atare in comert. Glucidele, numite si zaharuri, ofera energie imediata organismului pentru desfasurarea activitatilor fizice si intelectuale, de aceea nu ar trebui excluse din dieta, scrie Adevarul.

Cum „stergi“ celulita cu radiofrecventa. Un nou aparat care functioneaza pe baza de radiofrecventa tripolara ajuta la „stergerea” celulitei si la pierderea surplusului de kilograme. Sistemul are doua aplicatoare, pe care terapeutul le „plimba”, cu miscari circulare, pe zona care urmeaza sa fie tratata, pana cand temperatura in acea zona creste treptat. Obiectivul tratamentului este incalzirea stratului de grasime pana la o temperatura la care aceasta este lipolizata (se descompune in acizi grasi), urmand ca apoi ea sa fie mobilizata si preluata de catre sange si limfa, scrie Gandul.

Sfecla rosie stimuleaza regenerarea ficatului. Curele cu sfecla, consumata sub forma de suc si adaugata in salate sunt de ajutor persoanelor care sufera de hepatita si de hipertensiune. Sfecla rosie ajuta la regenerarea celulei hepatice, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, fiind recomandata bolnavilor cu afectiuni hepatice. Sfecla rosie contine oligoelemente (potasiu, magneziu, fosfor, fier) si vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B9,C, E, PP). Aceasta leguma este contraindicata diabeticilor, scrie Adevarul.