Cum pregatim psihologic copilul pentru prima zi in colectivitate. Nu speriati copilul cu fraze de genul „Acum incepi scoala, s-a terminat cu joaca!”. Cu o luna inainte de inceperea scolii, viitorul elev trebuie pregatit psihologic, iar cu doua saptamani inainte, se fac analizele medicale. Psihologii ii atentioneaza pe parintii ca, inainte de inceperea scolii, sa nu-si sperie copiii cu fraze de genul „Acum incepi scoala, s-a terminat cu joaca!”. In viata unui copil, momentul primei zile de scoala, in special pentru cei care nu au fost la gradinita, este deosebit de emotionant si plin de neprevazut, scrie Gandul.

Frica necontrolata predispune la infarct. Temerile de lunga durata pot favoriza si aparitia gastritelor, a ulcerului si a insomniilor. Fobiile sunt alimentate de frica necontrolata si pot perturba desfasurarea unor activitati obisnuite. Cele mai multe fobii se formeaza in copilarie si se amplifica la maturitate. Teama exagerata poate fi legata de un obiect, de o situatie sau de o persoana. Frica este un sentiment fundamental, care avertizeaza asupra prezentei unui pericol si care determina organismul sa-si alcatuiasca o strategie pentru a-l depasi. Exista insa unele situatii in care frica devine patologica, scrie Adevarul.

Cafeaua ajuta la mentinerea greutatii corporale. In ultima perioada, tot mai multe persoane sunt preocupate de felul in care arata si adopta diferite regimuri alimentare pentru a pierde in greutate si a avea o silueta cat mai ferma. Putini stiu ca unele dintre alimentele consumate in mod frecvent ii pot ajuta in mentinerea unei greutati normale. Nutritionistii spun ca un consum moderat de cafea solubila ne poate ajuta in mentinerea unei greutati corporale normale. Potrivit studiilor recente furnizate de Nescafe, cafeina care se gaseste in cafea actioneaza ca un stimulent asupra organismului, determinand o ardere mai rapida a caloriilor provenite din grasimi. In plus, nutritionistii recomanda cafeaua in regimurile de slabit, deoarece aceasta accelereaza tranzitul intestinal lent, noteaza Gandul.

Cancerul la colon, cauzat de o bacterie care provoaca diareea. Cauza cancerului la colon a fost identificata de cercetatori in bacteria care provoaca aparitia diareii la copii si adulti si care poate duce la inflamarea colonului si aparitia unor tumori maligne, potrivit unui studiu publicat in Nature Medicine si citat de sciencedaily.com. Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, SUA, au demonstrat, intr-un studiu pe soareci, ca Bacteroides fragilis (ETBF), o bacterie care provoaca aparitia diareii, poate duce la aparitia unor tumori maligne pe colon, scrie Romania Libera.

Berea zilnica mareste riscul de cancer la stomac si colon. Oamenii de stiinta de la Universitatea McGill din Montreal sustin ca persoanele care beau zilnic bere sau alte bauturi alcoolice tari prezinta un risc de trei ori mai mare de a dezvolta diferite forme de cancer. Mai mult, cercetatorii canadieni spun ca persoanele care beau zilnic cel putin un pahar de alcool sunt expuse riscului de a dezvolta celule cancerigene in organism, comparativ cu cele care beau alcool ocazional sau deloc. La cercetare au participat 3.600 de barbati, cu varste cuprinse intre 35 de ani si 70 de ani, iar specialistii au monitorizat efectele consumului de alcool asupra organismului. Cele mai frecvente tipuri de cancer inregistrate in randul persoanelor care consuma zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plamani, ficat si prostata, scrie Gandul.

Dati jos 4 kilograme in 5 zile! Cea mai simpla, rapida si eficienta cura de slabire este recomandata de specialistii cotidianului german “Bild”. Vestea buna e ca nu trebuie sa va infometati! In cinci zile veti da jos patru kilograme si nu trebuie sa rabdati de foame. Veti manca micul dejun, pranzul, cina si inca doua gustari pe deasupra. Foarte important! Beti zilnic doi litri de apa plata sau minerala sau sucuri de fructe fara zahar adaugat, scrie Clicksanatate.ro