Cum recunosti „minele“ de calciu de care are nevoie organismul tau. Specialistii recomanda consumul zilnic, indiferent de varsta, al unui produs lactat. Pentru o absorbtie mai eficienta, lactatele se combina cu suc de legume sau fructe. Cascavalul si sardinele constituie principala sursa de calciu pentru organism, insa trebuie stiut ca, dupa o anumita varsta, acest element nu se mai asimileaza la fel de bine ca in tinerete, scrie Gandul.

Cinci solutii anti-oboseala. Daca la jumatatea zilei simtiti ca ati ramas fara baterii, va prezentam cateva strategii care v-ar putea ajuta sa va reveniti la forma maxima. Unele sunt cu efect rapid, altele actioneaza pe termen mai lung si va ajuta sa va pastrati si sanatatea.

1. Cautati alimente energizante. Va ganditi probabil ca un baton de ciocolata ar rezolva problema lipsei de energie aducand rapid zahar in sange, insa din pacate o astfel de solutie nu este de durata. Citeste mai multe in EvZ.

Cum se beau corect infuziile din plante. In functie de efectul dorit si de afectiunea pentru care sunt indicate, aceleasi ceaiuri pot fi baute inainte de masa, la micul dejun sau seara.Fitoterapeutii ne atrag atentia ca fiecare parte a plantei, radacina, tulpina sau floarea, are un efect aparte asupra organismului. Ceaiurile recomandate in afectiunile hepatice, cum sunt cele de armurariu, sunatoare, podbal si de anghinare, care favorizeaza drenajul biliar si inlatura secretia biliara care stagneaza in bila, se beau inainte de fiecare masa, scrie Adevarul.

Atacurile cardiace ar putea fi tratate cu injectii cu celule stem magnetizate. Atacurile cardiace si alte afectiuni vasculare ar putea fi tratate folosind in mod regulat injectii cu celule stem magnetizate, spun oamenii de stiinta de la Universitatea din Londra. Pana in prezent specialistii au facut experimente pe animale, iar acest tratament a dus la vindecarea celulelor bolnave din organism. Desi este nevoie de teste pe om, un mod de abordare similar s-a folosit in terapiile pentru suferinzii de cancer”, adauga dr. Mark Lythgoe, coordonatorul acestui studiu, potrivit Gandul.

O bacterie este cauza cancerului de colon. O bacterie este implicata in aparitia cancerului de colon, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea Hopkins din Baltimore. Acestia au descoperit, in studii succesive, ca bacteria numita ETBF (Bacteroides fragilis) este prezenta in sistemul digestiv al persoanelor care au aceasta afectiune, scrie Adevarul.

Casatoria tine la distanta cancerul. Oamenii casatoriti au o rata de supravietuiere mai mare in cazul in care se imbolnavesc de cancer, releva un studiu realizat de cercetatorii unei universitati americane si publicat in revista „Cancer”. Potrivit rezultatelor acestui stu­­diu, persoanele care traiesc in cu­plu prezinta 63 la suta sanse de a supravietui minimum cinci ani de la declansarea maladiei, in timp ce in cazul persoanelor care traiesc singure sansele de supravietuire sunt doar de 45 la suta, scrie Gandul.