Depresia poate provoca atacuri cerebrale femeilor. Reprezentantele sexului frumos care sufera de depresie si sunt lipsite de speranta sunt supuse unui risc foarte mare de a face atacuri cerebrale. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la universitatea din Minnesota, SUA, chiar daca femeile sunt fizic sanatoase starea de depresie si deznadejdea duc la aparitia unor probleme in zona gatului si mai apoi la atac cerebral, scrie Libertatea.

Cum gasesti pe net partenerul potrivit. Desi e privit cu suspiciune, flirtul online a devenit alternativa ideala pentru a-ti gasi perechea, afirma psihologul american Diane Berry in volumul „Iubire pe Internet“. Un flirt pe chat ori un cont pe un site de intalniri e privit de obicei ca un semn de frivolitate sau de disperare. Psihologul american Diane M. Berry este de alta parere si crede ca nu doar sociopatii si obsedatii sexuali flirteaza pe web. „Cea mai noua revolutie in materie de intalniri“ vine din lipsa alternativelor, puncteaza Berry in cartea „Iubire pe Internet“ (Editura Trei). Cand sefii interzic amorul la serviciu, iar familia e prea departe ca sa mai livreze noi cunostinte, „computerul creste cu mult sansele de a gasi o relatie satisfacatoare“, scrie psihoterapeutul, potrivit Cotidianul.

Lista fructelor pe care nu trebuie sa le ocolesti vara – ce vitamine contin. Antioxidantii din pepenele verde si cel galben ne prelungesc tineretea, iar piersicile si caisele ne apara de radiatii, spun medicii. „Conform medicinii traditionale chineze, pepenele este un fruct care «racoreste sangele», de aceea, pe cat de benefic este vara, pe atat de nerecomandat este iarna sau in celelalte anotimpuri”, atrage atentia dr. Carmen Badea, medic primar medicina de familie, cu competente in acupunctura, homeopatie si apifitoterapie. Potrivit specialistului, dintre sarurile minerale cele mai importante pentru organism, aceste fructe contin potasiu, magneziu, calciu, zinc, cupru si mangan, scrie Gandul.

De ce scade pofta de sex. Lipsa banilor, depresiile, anumite medicamente precum antihistaminicele, dar si obezitatea pot afecta dorinta sexuala. O varietate de factori psihologici si fiziologici pot afecat libidoul. La romani, principalul motiv al scaderii apetitului sexual se leaga de stresul vietii de zi cu zi, insa si factori precum lipsa intimitatii, pastile cum sunt cele pentru controlul tensiunii sau prea putin somn pot declansa astfel de reactii, scrie EvZ.

Cand trebuie sa le explicam copiilor ce inseamna sexul. Traim intr-o era a vitezei, in care informatia circula repede si este la indemana oricui. Psihologii spun ca oricat de mult s-ar chinui parintii sa isi „protejeze” copiii de ce inseamna viata sexuala, micutii tot vor afla chiar si de pe strada despre ce este vorba.„Copiilor trebuie sa le explicam cum au venit pe lume. Dupa varsta de trei ani, copiii incep sa retina diferite lucruri. Este bine sa incepem cat mai devreme sa purtam o discutie cat mai relaxata si lipsita de inhibitii despre ce sunt organele sexuale si la ce le folosim”, spune lector univ. dr. Ovidiu Brazdau, potrivit Gandul.