Dieta sanatoasa si sportul reduc riscul de cancer la san. Femeile s-ar putea feri de cancerul la san daca ar avea o alimentatie sanatoasa si ar face sport cel putin o jumatate de ora pe zi, releva un studiu al oamenilor de stiinta de la Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului (WRCF). Cercetatorii completeaza ca femeile care beau alcool, au o dieta bogata in saruri si grasimi si sunt sedentare au un risc ridicat de a dezvolta celule cancerigene la nivelul sanilor, scrie Gandul.

Cum sa ne ferim de gripa porcina in aceasta toamna. Expertii americani de la Universitatea din Maryland au realizat in premiera un studiu de laborator complex si au ajuns la concluzia ca temutul virus H1N1 nu va declansa o pandemie pana la sfarsitul acestui an. Cercetarile au scos in evidenta faptul ca virusul gripei porcine nu a suferit o mutatie, dupa ce a fost expus la alte tipuri de virus. Virusologul Daniel Perez, seful echipei de experti, a precizat pentru publicatia online de specialitate "PLOS Currents" ca noul virus este extrem de virulent pentru ca oamenii nu au inca o imunitate fata de el, insa in combinatie cu virusi sezonieri - cum ar fi cel de tip H3 - nu se realizeaza o co-infectare, afectand doar sistemul respirator si provocand, doar in cazuri mai complicate, si simptome gastro-intestinale, scrie Romania libera.

Top 10 alimente care tin raceala la distanta. Viroze respiratorii si raceli – astea sunt pericolele care ne pandesc organismul in perioada aceasta. Orice fluctuatie de temperatura ne pune sistemul imunitar la incercare. Medicii spun ca, mai ales in perioada schimbarilor bruste de temperatura, ne imbolnavim de viroze respiratorii sau racim. Medicul nutritionist Viorel Tiberiu Mogos de la Institutul de Nutritie si Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” din Bucuresti spune ca in aceasta perioada alimentatia noastra trebuie sa fie una bogata in vitamine si minerale, deoarece astfel ne intarim sistemul imunitar. Asadar, nu fugiti de legume, lactate, fructe si grasimi vegetale, scrie Gandul.

Cancerul de prostata da tarcoale dupa 40 de ani. La barbati, aceasta afectiune este a doua forma de cancer, ca frecventa, dupa cel pulmonar. Dupa 40 de ani, orice barbat ar trebui sa faca anual testul pentru depistarea cancerului de prostata. Maladia afecteaza un barbat din 11 si nu se manifesta decat in stadii avansate. Prostata imbatraneste odata cu barbatul. Primele semne ale imbatranirii isi fac aparitia incepand cu varsta de 40 de ani, cand creste riscul aparitiei tumorilor benigne (adenom) sau maligne (cancer) de prostata, scrie Adevarul.

Destinatii turistice scumpe si echivalentele lor accesibile. La fel cum produsul cel mai popularizat nu este neaparat cel mai bun – ba chiar, gospodinele rostesc sentinta: „Nu se vinde, d-aia ii face atata reclama” – la fel stau lucrurile cu destinatiile turistice „supraevaluate”. Cele mai cunoscute dintre acestea au fost identificate de The Times, care ofera si alternative la indemana, despre care multi turisti nici nu banuiau.

1. Stonehenge(UK) este cel mai cunoscut monument megalitic, transformat intr-o „catedrala a paganismului”, datorita ceremoniei anuale, tinute la Solstitiul de Vara de catre cei care se considera urmasii druizilor. Desi blocurile de piatra sunt uimitoare, un turist nu are voie sa le atinga, nici sa se plimbe in interiorul cercului descris de amplasarea lor. Doar ca sa te afli in apropiere, platesti o taxa, intr-un loc neprimitor, fara un adapost de ploaie sau un muzeu care sa-ti prezinte semnificatia monumentului. Alternativa se gaseste tot in Wiltshire (sudul Angliei), la 3,2 km inspre vest de Stonehenge. La Avebury se gaseste un monument megalitic, poate nu la fel de impresionant, dar mai mare, la care ai acces direct si care este mult mai putin cunoscut. Citeste mai multe in Gandul.

Splinuta trateaza infectiile. Splinuta este una dintre cele mai folosite plante in terapia infectiilor respiratorii superioare cronice si acute. Pentru astfel de afectiuni se recomanda decoctul, cate doua cani pe zi, vreme de 10 zile. Multa vreme, planta, numita in limbaj popular floare-boiereasca, varga-de-aur sau zmeoaica, a fost utilizata in special ca antiinflamator urinar.Tratamentul cu splinuta este un valoros antiseptic urinar, dar si un calmant recunoscut pentru rinichi, atenuand spasmele de la acest nivel, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, scrie Adevarul.