Soia si carnea prajita scad semnificativ fertilitatea. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard, din Boston, si cei de la Universitatea din Murcia, Spania, spun ca alimentatia afecteaza calitatea spermei. Cercetatorii americani sustin ca barbatii care sunt vegetarieni si care au inlocuit carnea cu preparatele din soia au sanse reduse de a deveni tati. Expertii spun ca o anumita substanta din preparatele din soia, denumita izoflavone, este raspunzatoare de deteriorarea calitatii lichidului seminal, scrie Gandul.

Sandwichurile cu sunca, un pericol pentru copii? Cercetatorii de la World Cancer Research Fund, din Marea Britanie, au ajuns la concluzia ca sunca, slanina si salamul cresc riscul de aparitie a cancerului intestinal cu 20%, si de aceea ii indeamna pe parintii din toata lumea sa le elimine din alimentatia copiilor. In acelasi timp, carnea procesata contribuie si la dezvoltarea altor tipuri de cancer precum cel pulmonar, stomacal, esofagian sau de prostata, scrie Libertatea.

O substanta vegetala ar putea fi solutia pentru cancerul de piele. Un tratament experimental dezvoltat de o companie americana, pe baza manipularii genetice a unei substante vegetale, a permis reducerea substantiala a tumorilor canceroase ale pielii, potrivit unui studiu. Medicamentul se administreaza pe cale orala si blocheaza o proteina care are un rol important in cresterea celulelor canceroase, scrie Gandul.

Leacuri care iti taie pofta de tigari. Terapia cu plante medicinale este excelenta atunci cand doresti sa renunti la tigari. Remediile naturale pot modifica gustul si mirosul tutunului, astfel incat sa devina neplacute si, in plus, te ajuta sa-ti detoxifici organismul. De asemenea, vei depasi mai usor starile de frustrare si de agitatie care pot aparea din cauza nevoii de tutun, scrie Click.

Barbatii se prostesc daca flirteaza cu o femeie frumoasa. Potrivit unor teste la care au fost supusi 40 de barbati care au avut langa ei niste modele, s-a demonstrat ca reprezentantii sexului tare se descurca mult mai greu sa raspuna unor intrebari daca au alaturi o femeie frumoasa. Motivul? Cercetatorii de la Universitatea Radboud din Olanda au ajuns la concluzia ca o mare parte din creierul barbatilor are ca scop sa impresioneze femeia, iar din aceasta cauza nu le mai raman foarte multi neuroni care sa fie folositi pentru rezolvarea testelor la care au fost supusi, scrie Libertatea.