De dragul modei, femeile isi imbolnavesc picioarele. Patru din zece femei isi cumpara pantofi mai mici doar pentru a fi in pas cu moda, chiar cu riscul de a face monturi sau unghii incarnate, potrivit unui sondaj realizat de Societatea britanica de Podologie. Nici barbatii nu sunt mai prejos, si ei alegand sa poarte incaltaminte incomoda de dragul modei. Astfel, 17 la suta din cei intervievati au declarat ca isi cumpara pantofii preferati chiar daca nu sunt pe masura lor, scrie Adevarul.

O noua solutie pentru contraceptia de urgenta: pastila de a 5-a zi. Contraceptivul, care poate fi administrat pana in a cincea zi de la contactul sexual neprotejat, va aparea in farmacii in cateva saptamani. Un nou contraceptiv de urgenta care poate fi luat in primele cinci zile dupa un raport sexual neprotejat va aparea pe piata in curand. Medicamentul va ajunge la sfarsitul acestei luni in farmaciile din Franta si, ulterior, in cele din Europa, informeaza Gandul.

Renuntarea la fumat, masura anticriza. La fiecare 5.000 de persoane care s-ar lasa de fumat s-ar economisi 5,1 miliarde de lei, in zece ani. In vremuri de criza, e o idee buna sa te lasi de fumat, este sfatul medicilor pneumologi. De ce? Pentru ca este unul dintre cele mai costisitoare vicii, dupa cum arata o analiza prezentata ieri de compania Pfizer, producator de medicamente antifumat. Romanii au cheltuit, in 2008, aproape doua miliarde de euro pe tigari. La aproape aceeasi suma (1,8 miliarde de euro) s-a ridicat si intreaga piata farmaceutica, ceea ce inseamna ca fumatorii au platit pentru tigari, din buzunarul lor, cam tot atat cat i-au costat pe oamenii bolnavi medicamentele luate cu si fara ajutorul statului, scrie EvZ.

De ce e bine sa bem cafea. Consumata in cantitati moderate, cafeaua are numai efecte benefice, confirma specialistii. Substantele continute de cafea reduc riscul aparitiei unor tipuri de cancer, cum ar fi cel hepatic si cel de colon, acidul care ii da culoarea protejand impotriva diabetului de tip 1 si 2, scrie Adevarul.

Un roman din 10 sufera de depresie. Cum rezolvam problema. Cazurile de boli psihice s-au inmultit, iar stresul cauzat de propagarea crizei financiare la nivel personal este principalul vinovat. Adesea, persoana depresiva are 20-40 de ani si este femeie. In Romania, aproximativ 20 la suta din populatie sufera de boli psihice, iar jumatate dintre aceste persoane au depresie, spune reputatul psihiatru Florin Tudose, citand un studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Specialistii spun ca in ultima perioada s-a inregistrat o crestere a numarului de romani depresivi si in ceea ce priveste formele severe ale bolii, care necesita spitalizare. "Din 2006 si pana in prezent, numarul persoanelor care se interneaza cu depresie a crescut de la 33% la 41%, din cele aproximativ 30.000 de internari care se fac anual", apreciaza prof. univ. dr. Radu Mihailescu, directorul medical al Spitalului "Alexandru Obregia", scrie Gandul.

Ciupercile, „antibioticul“ care tine gripa la distanta. Nutritionistii apreciaza ca ciupercile sunt un superaliment in regimurile de slabit, datorita continutului redus de calorii si crescut de proteine. Ciupercile se numara printre alimentele care tin departe cancerul si bolile de inima, astfel ca ele nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, arata ultimele studii intreprinse in domeniu. In plus, ele ajuta la intarirea sistemului imunitar, informeaza Gandul.