O cafea chimica: bauturile energizante. Chiar daca, pe moment, alunga senzatia de oboseala, consumul regulat de energizante afecteaza inima, ficatul si metabolismul. Le consumam la volan, in timpul unui drum lung, in noptile de dinaintea examenelor, la serviciu, cand lucram peste program. In cateva minute, datorita bauturilor energizante senzatia de oboseala dispare, iar mintea pare pregatita sa functioneze la potentialul maxim, scrie EvZ.

In criza varstei de mijloc. Cand proasta dispozitie nu se mai sfarseste, iar tensiunile din familie devin de nesuportat, fara ca toate acestea sa aiba un motiv clar, e posibil sa treci prin criza de la 40 de ani. In intervalul varstei de 40-50 de ani, oamenii sunt atinsi, se pare, de cele mai adanci depresii. Ne ingrijoram ca am ajuns la jumatatea vietii si ca ne-au mai ramas atatea de facut sau ca, dimpotriva, nu mai avem nicio provocare. De asemenea, organismul nu mai face fata ca altadata, cautam reconfirmari ale tineretii si toate acestea ne fac irascibili si tensionati, scrie EvZ.

Cum se pot trata dependentii de alcool. Medicamentele si psihoterapia sunt solutiile care dau cu adevarat rezultate in vindecarea de aceasta boala. Alcoolismul este o boala care se trateaza la psihiatru. Dintre „cheflii", unii ajung dependenti, cu tulburari de comportament. Medicii spun ca persoanele care refuza sa-si recunoasca problemele cu alcoolul nu fac decat sa-si intarzie recuperarea, scrie Libertatea.

Atentie, bolile stau la panda in aglomeratii! Barele din autobuz si clantele institutiilor publice sunt adevarate focare de infectie. Raceala, gripa, hepatita si afectiunile digestive, boli care se transmit cu usurinta in locurile publice, pot fi prevenite daca respectati reguli elementare de igiena.Cele mai frecvente afectiuni pe care le putem lua din locurile publice sunt infectiile respiratorii si cele digestive, scrie Adevarul.

Rozmarinul, tonic pentru creier si inima. Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) face parte din topul celor mai solicitate remedii naturiste. Un studiu recent a scos la iveala ca planta actioneaza benefic asupra sistemului nervos central (inclusiv asupra creierului) si sistemului cardiovascular. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda ceaiul de rozmarin pentru efectele sale de stimulare a memoriei, a proceselor de gandire si pentru puterea plantei de a ne ajuta sa ne controlam emotiile, scrie Adevarul.

Masca de struguri pregateste tenul pentru toamna. Amestecul obtinut din struguri, lamaie si miere curata si hidrateaza tenul mixt si pe cel gras. Masca pe baza de struguri si miere este unul dintre cele mai indicate tratamente pentru pregatirea tenului in sezonul de toamna. Specialistii spun ca acest tip de masca este indicat atat pentru tenul gras, cat si pentru cel mixt. Acesta din urma este usor de recunoscut, dupa cantitatea de sebum aflata mai ales in zona T (frunte, nas si barbie), dar si dupa aspectul porilor dilatati, considerati de cosmeticieni un adevarat inestetism, scrie Gandul.

Depozitele nedorite de grasime, implanturi mamare naturale. Depozitele nedorite de grasime pot fi folosite acum pe post de implanturi mamare "naturale", informeaza Daily Mail in editia electronica. Operatia numita "doi in unu" foloseste excesul de grasime de pe coapse si burta pentru marirea in mod natural a sanilor. "Aceasta este una dintre cele mai importante descoperiri din chirurgia cosmetica si reconstructiva, pe care le-am vazut in ultimele doua decenii", apreciaza Mel Braham, presedinte al Harley Medical Group, cel care ofera noua tehnica, noteaza Gandul.