Infertilitatea barbatilor, efectul evolutiei. Barbatii care produc spermatozoizi prea puternici si prea rapizi au sanse scazute de a concepe un copil, arata un nou studiu israelian. Specialistii de la Universtitatea din Tel Aviv spun ca acest proces, numit „polispermie”, poate distruge ovulul si, implicit, sansele de fertilizare. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama evolutiei diferite dintre femei si barbati. Pentru ca fertilitatea sa cresca ar trebui ca procesul de evolutie sa fie simultan, la ambele sexe, iar pana se va intampla acest lucru rata cazurilor de infertilitate va continua sa creasca, scrie Adevarul.

Masajul cu bambus tonifiaza si ridica fesele. Masajul cu bambus pentru fata si corp netezeste pielea si ajuta la tratarea celulitei. "Bamboo este un masaj viguros, cu puternici caracteristici de biostimulare si reactivare, fiind special creat pentru corp si fata. In ceea ce priveste tratamentul anticelulitic, aceasta terapie are efect imediat", explica Betty Ratiu, managerul unui salon de slabit din Bucuresti si consultant in terapii corporale."Protagonistele" acestei terapii sunt betele de bambus. Acestea sunt netezite special pentru a putea fi folosite la masaje si au diferite marimi, care ajuta la masarea tuturor zonelor, inclusiv fata si talpi, scrie Gandul.

Reguli stricte in terapia cancerului. De la 1 septembrie sunt tratate patru tipuri de cancer, dupa o serie de protocoale terapeutice. Pana acum, pentru cancerul de san, de colon, de col uterin si de prostata nu existau reguli terapeutice stricte. Medicii oncologi decideau ce tipuri de terapii sa aplice in absenta unor ghiduri de practica medicala cu privire la pasii tratamentului pentru cancer. Incepand cu 1 septembrie, toti medicii oncologi vor fi nevoiti sa urmeze anumite etape in aplicarea tratamentului, de la metodele de investigare pana la tehnicile si terapiile cu medicamente sau chirurgicale ce trebuie folosite, in functie de tipul de cancer si de stadiul acestuia, scrie Adevarul.

Pachetelul cu mancare pentru la scoala – ce contine si ce sa eviti. Sendvisuri cu paine de buna calitate (dar fara mezeluri), iaurt cu cereale sau o portie de placinta facuta acasa - asta spun specialistii ca ar trebui sa contina pachetelul cu mancare pe care i-l dam copilului la scoala. "Atunci cand le facem copiilor sendvisuri, painea trebuie sa fie de buna calitate, adica integrala, si nu o paine alba, afanata", spune Livia Nena, biolog nutritionist. Daca alegem sa le preparam sendvisuri, atunci feliile de paine le putem unge cu unt, si nu cu margarina, scrie Gandul.

Cum se pot vindeca disfunctiile de erectie. Un barbat din zece sufera de disfunctie erectila, insa putini sunt diagnosticati la timp si ajutati sa-si rezolve problema. Daca la barbatii de pana la 35 de ani, disfunctia erectila tine mai mult de cauze psihologice (nu au incredere ca vor performa bine), cei trecuti de aceasta varsta au de regula probleme organice. Asta inseamna ca pot avea vasele de sange ale penisului infundate, ca sufera de o afectiune endocrinologica (au un nivel scazut de testosteron, spre exemplu), de boli de inima ori de hipertensiune arteriala. „In 25% dintre cazuri, la barbatii de peste 35 de ani vorbim de cauze organice, si nu psihologice”, a explicat medicul urolog Sebastian Voinea, de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, potrivit EvZ.

Inima accepta grasimi „rele” doar in proportie de 10%. Bolile de inima, desi reprezinta prima cauza de mortalitate la nivel mondial, pot fi prevenite in proportie de 80%, spun medicii cardiologi. Alegerile pe care le facem in viata de zi cu zi, atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si stilul de viata, influenteaza direct factorii de risc ai bolilor cardio-vasculare. Specialistii spun ca ne putem ajuta inima sa ramana sanatoasa, respectand zilnic cateva principii simple: alimentatie echilibrata cu un consum redus de sare si grasimi animale, miscare, evitarea factorilor de risc precum fumatul si consumul excesiv de alcool, scrie Gandul.