Dupa un an de sex, testati-va fertilitatea. Cand rezultatele intarzie sa apara, mergeti la specialist. Exista teste si pentru femei, si pentru barbati. Femeile care vor sa ramana insarcinate este bine sa conceapa un copil cand au intre 20 si 30 de ani. Mai tarziu, sansele scad cu pana la 25%. Cercetarile arata ca un cuplu din zece are probleme legate de sterilitate, si majoritatea sunt dispuse sa urmeze tratamente specializate, noteaza EvZ.

Negativistul, colegul nascut sa te contrazica. Perceput uneori ca agresiv, acest „Gica-contra“ are toate sansele sa te transforme intr-o persoana nesigura pe sine. Negativistul poate fi asociat unui „Gica-contra“, care critica orice initiativa si nu da sanse de reusita niciunei incercari. O mare parte din stresul de la birou este generat de colegi si de superiori, mai ales ca nu exista colective ideale. Cu ajutorul specialistilor, „Adevarul“ a stabilit 12 categorii de colegi toxici, pe care le-a prezentat recent pe scurt. Acestea sunt: 1. Barfitorul; 2 Incurca-lume; 3 Parvenitul; 4 Atotstiutorul. Articol integral in Adevarul.

Medicamente contra cancerului la san. Conform unui studiu realizat de Agentia de Cercetare pentru Sanatate exista trei medicamente care lupta impotriva cancerului la san, dar care pot avea efecte adverse. Astfel, tamoxifenul, raloxifenul si tibolonul pot provoca scurgeri sau sangerari vaginale, crampe ale picioarelor si aparitia cancerului endometrial, a histerectomiei, a cataractei si chiar a atacurilor cerebrale, scrie EvZ.

Cum ne pastram memoria vie. Dieta echilibrata si activitatea fizica practicata cu regularitate reduc la jumatate riscul de aparitie a dementei, arata studiile recente. Aceste masuri trebuie urmate cu strictete mai ales de persoanele care sufera de hipertensiune arteriala, de diabet si de cele care fumeaza, spun specialistii, scrie Adevarul.

Uleiul de peste asigura necesarul de minerale in timpul sarcinii. Produsul reduce riscul aparitiei malformatiilor sistemului nervos, precum deficientele de tub neural, si intareste sistemul imunitar. In organismul femeii insarcinate are loc o serie de schimbari. Pe tot parcursul sarcinii, fiecare femeie trece prin foarte multe transformari de la cele cauzate de hormoni pana la cele fizice si psihice. Medicii spun ca femeile insarcinate trebuie sa isi satisfaca atat propriile nevoi alimentare, cat si pe cele ale fatului. De aceea este necesar sa consume o gama diversificata de alimente bogate in ingrediente naturale. Pe piata din Romania s-a lansat un supliment natural care poate fi administrat atat in perioada sarcinii, cat si in perioada alaptarii, noteaza Gandul.

60 la suta din bebelusi au anemie. Deficienta acuta de fier, cunoscuta sub numele de anemie feripriva, afecteaza 59,3 la suta din bebelusii cu varste pana in cinci ani, arata un studiu national realizat in anul 2005 de specialistii de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC), noteaza Adevarul.

Afla de ce dietele „minune“ ingrasa. Dupa incetarea dietei recomandate de medic, persoana trebuie sa continue sa faca miscare, pentru a nu reveni la vechea greutate. Slabeste in cinci pasi", "Scapa de kilogramele nedorite in 7 zile" sau "Renunta la surplusul de greutate fara prea mult efort in mai putin de trei saptamani" sunt cateva dintre titlurile care ne fac sa credem ca pentru a slabi e suficient sa mananci doar doua mere pe zi si sa bei doi litri de apa. In realitate toate aceste metode nu fac altceva decat sa ne dea metabolismul peste cap, iar daca reusim sa slabim sapte kilograme in mai putin de doua saptamani, medicii nutritionisti avertizeaza ca in cel mult o luna vom castiga in greutate 14 kilograme, deoarece metabolismul incetineste brusc, iar atunci cand revii la vechile obiceiuri culinare, chiar si o simpla prajitura este o adevarata "bomba" calorica pentru organism, scrie Gandul.