Terapia prin alcool ar putea fi eficienta in cazul loviturilor la cap. Oamenii de stiinta de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles sustin ca alcoolul administrat in doze potrivite ar putea fi un remediu eficient in cazul persoanelor care au suferit rani la cap. Expertii americani adauga ca alcoolul poate contribui la oprirea hemoragiilor si a inflamarii. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au suferit o trauma la cap in timp ce aveau alcool in sange prezinta mai putine probabilitati de a deceda, scrie Gandul.

Bolile genetice se depisteaza in uter. Amniocenteza arata daca fatul va avea sau nu sindrom Down. Gravidele care au peste 35 de ani, cele care au in familie cazuri de boli genetice si cele care au copii cu astfel de afectiuni trebuie sa efectueze analize suplimentare. Astfel, intre saptamanile 12 si 14 de sarcina, se poate efectua bitestul, iar intre saptamanile 14 si 17, triplul test, analize de sange care, corelate cu ecografii prin care se masoara osul nazal si pliul nucal (adancitura cutanata de la nivelul cefei), scot la iveala daca exista riscul ca fatul sa sufere de boli genetice, scrie Adevarul.

Evita cafeaua cand urmezi un tratament naturist. Pentru ca nu tot ce e natural e si benefic pentru sanatate, remediile pe baza de plante sunt eficiente atunci cand sunt respectate intocmai recomandarile medicilor. Substantele active din ierburile medicinale pot interactiona cu anumite mancaruri sau bauturi, dar si cu unele medicamente uzuale, iar specialistii atrag atentia ca uneori efectele pot fi foarte grave. Libertatea iti prezinta o lista cu alimente care pot declansa efecte secundare periculoase daca urmezi un tratament naturist.

Care este legatura stiintifica dintre sex si tonusul pielii. Femeile si barbatii care au contacte sexuale de cel putin patru ori pe saptamana arata cu zece ani mai tineri decat in realitate, potrivit unui studiu realizat de oameni de stiinta din Scotia. Medicul David Weeks, neuropsiholog la Spitalul Royal din Edinburg (Scotia), autorul studiului a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat, timp de zece ani, vietile a peste 3.500 de europeni si americani, cu varste cuprinse intre 18 si 102 ani, scrie Gandul.

7 tratamente naturiste pentru durerile de cap. Durerile de cap sunt cumplite. Te apuca fix cand ti-e lumea mai draga, aproape niciodata nu trec dupa prima pastila si de fiecare data iti strica planurile. Uita de drumurile la farmacie si incearca sa te faci bine apeland la remedii naturiste! Libertatea iti prezinta cateva dintre ele.

1. Bea o solutie formata din apa, coriandru si zahar.

2. Prepara o pasta din sare de mare si usturoi pisat. Adauga peste aceasta 200 de mililitri de lapte. Citeste mai multe in Libertatea.

Marul ne protejeaza de nicotina. Un mar contine 5 grame de fibre, mai multe decat cerealele, spun medicii nutritionisti. In plus, specialistii completeaza ca substantele nutritive din acest fruct ajuta la prevenirea afectiunilor cardiace. "Marul este un adevarat izvor de fitonutrienti, care, pe langa faptul ca protejeaza inima, ajuta la combaterea aterosclerozei. Tot aceasta substanta este benefica pentru fumatori, deoarece ii protejeaza de efectele nocive ale nicotinei", spune medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii "Traiesc, deci ma abtin", potrivit Gandul.