Cum va faceti chef de munca dupa concediu. Reluati-va treptat activitatile la serviciu, fara a va impune sa rezolvati totul repede, fiindca riscati sa va stresati inutil. Prima zi de lucru dupa vacanta incepe, de regula, cu multe e-mailuri si mormane de documente pe birou. Pentru a nu va intoarce la serviciu la fel de stresati precum ati plecat, e de dorit sa savurati fiecare moment al concediului si sa aveti grija ca acesta sa dureze cel putin doua saptamani, scrie EvZ.

Roinita, un tonic pentru sistemul nervos. Studii recente ale specialistilor francezi si americani au scos in evidenta ca roinita are efecte carminative (favorizeaza eliminarea gazelor), antispastice si sedative. Specialistii asociaza folosirea roinitei cu o putere mai mare de concentrare, cu o capacitate sporita de memorare si cu prelungirea vietii. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda infuzia de roinita drept un remediu pentru tratarea bolilor de origine nervoasa, precum: nevroze cardiace, manifestate prin palpitatii, depresii cauzate de stres, spasme digestive, indigestii pe fond nervos, scrie Adevarul.

Carnea de miel, o noua sursa de omega-3. Dietele pentru persoanele care au probleme de sanatate sau care doar vor o alimentatie sanatoasa ar putea sa-si imbogateasca lista cu meniurile zilnice ce contin alimente bogate in omega 3. Este vorba despre noi surse naturale pe care un studiu recent a descoperit ca pot proveni din consumul de carne de miel, scrie Romania Libera.

Cele mai bune alimente pentru imbunatatirea vietii sexuale. Cand vine vorba despre sex, cel mai important rol il are creierul. A demonstrat-o recent si un studiu in care voluntarilor, femei si barbati, li s-au dat pilule placebo, spunandu-li-se ca vor creste libidoul si performantele, ceea ce s-a si intamplat. Insa la fel de adevarat este ca anumite alimente iti influenteaza cheful sau predispozitia catre sex, putand face ca intalnirea la orizontala sa fie una mai placuta. Cititi mai mult in Romania Libera.

Playerele audio te pot lasa fara auz. Comisia Europeana a cerut, ieri, producatorilor de playere digitale si telefoane mobile sa seteze volumul sonor maxim al dispozitivelor la un nivel mai mic, pentru a evita aparitia problemelor auditive in randul utilizatorilor, informeaza AFP. Comisarul european pe probleme de protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a pledat pentru o limitare a volumului sonor maxim al playerelor digitale, de la 100 de decibeli (dB) - limita actuala, la 80-89 de dB. Integral in Gandul.

Alunele de padure reduc riscul bolilor cardiovasculare. Datorita continutului lipidic si raportului dintre acizii grasi polinesaturati si saturati, alunele sunt recunoscute ca avand efecte benefice asupra inimii. Alunele de padure au un continut caloric crescut, acestea fiind bogate in grasimi nesaturate, minerale, vitamine si proteine, spun medicii nutritionisti. In acelasi timp, datorita continutului de seleniu, alunele de padure imbunatatesc fertilitatea masculina. "Alunele ajuta la mentinerea fermitatii pielii, pentru ca au un continut ridicat de acid linoleic, care mentine intacta structura dermei si asigura hidratarea pielii. Mai mult, medicii nutritionisti spun ca mancate zilnic, alunele alimenteaza celulele nervoase, sporind in acest fel performanta intelectuala, scrie Gandul.

Hreanul - antibiotic natural. Substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mancare in cazul persoanelor anorexice si anemice. Hreanul este bogat in vitamine si minerale, iar medicii nutritionisti spun ca acest condiment este considerat un antibiotic natural, deoarece are proprietati benefice in lupta impotriva microbilor care ne pun in pericol sanatatea. In plus, prin compozitia sa, hreanul ajuta la distrugerea celulelor cancerigene din corp, iar specialistii spun ca, in cazul persoanelor bolnave de aceasta boala, condimentul suprima cresterea celulelor cancerigene din organism, scrie Gandul.