Revenirea la anii ’80, revolutia feminitatii. Indrazneata si provocatoare, femeia moderna redescopera carourile, sacourile cu umeri largi si culorile electrizante. Pentru unii un exercitiu de imaginatie, pentru altii doar o mica escala in fata dulapului cu haine al parintilor. Inauntru, bluze si sacouri cu umeri supradimensionati, jeansi ultra-prespalati, culori electrizante si imprimeuri indraznete, paiete, bumbac, tweed si multa matase. Da, sunt hainele la care ei au renuntat, pentru ca ”nu mai sunt la moda” si, cu toate acestea, par cunoscute. Pentru ca moda e precum o roata – se invarteste, adesea obsesiv. Revine intotdeauna, periodic, reinventata, revigorata si, cu toate ca unora le creeaza senzatia de déjà-vu, ramane o provocare. Daca in urma cu ceva timp trendul era al anilor '60, acum anii '80 au castigat teren, scrie EvZ.

Tratamentele cu struguri mentin pielea tanara. Puterea antioxidanta a strugurilor este mai mare decat cea a vitaminelor A, C si E. De aceea sunt folositi in cosmetica pentru efecte antiaging. O tehnica revolutionara, vinoterapia, care combina calitatile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosita in saloane pentru remodelarea corporala. Beneficiile cosmetice ale tratamentelor cu struguri se datoreaza in mare parte polifenolilor, antioxidanti prezenti intr-o concentratie mare in aceste fructe, mai ales in sortimentele inchise la culoare, scrie Adevarul.

Neincrederea, cea mai mare greseala a parintilor. Parintii gresesc, cel mai adesea, in cresterea copiilor prin faptul ca nu au suficienta incredere in ei si ca nu comunica cu alti parinti pentru a impartasi experiente si a face schimb de informatii, crede Kathleen Alfano, o cunoscatoare a domeniului jucariilor educationale, care lucreaza de 30 de ani in cadrul celei mai mari companii de acest gen, Fisher-Price. Aflata in Romania pentru o vizita de cateva zile, in cadrul unui eveniment care marcheaza 75 de ani de la prima jucarie educationala, Alfano a stat de vorba cu evz.ro despre rolul parintilor in educarea copiilor, importanta jocului si elementele care contribuie la dezvoltarea unei personalitati frumoase a copilului, scrie EvZ.

De ce femeile si barbatii beau alcool inainte de a face sex. Patru din zece femei spun ca aleg intotdeauna alcoolul inainte de a face sex pentru prima data cu partenerul lor pentru a scapa de complexe. Potrivit cercetatorilor britanici, majoritatea femeilor intretin raporturi sexuale cu barbatii numai dupa ce beau cel putin un pahar de vin, pentru a prinde curaj. La aceasta concluzie au ajuns in urma unei cercetari la care au participat peste 3.000 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, care aveau o viata sexuala activa si intretineau raporturi intime de cel putin trei ori pe saptamana. Subiectii au fost rugati sa completeze un chestionar despre ritualul unei femei inainte de a se culca cu un barbat. Astfel, potrivit rezultatelor, jumatate dintre voluntarele care au participat la cercetare au declarat ca prefera sa faca sex sub influenta alcoolului, pentru ca le ajuta sa scape de inhibitii, scrie Gandul.

Cum trebuie sa mancati ca sa nu va ingrasati. Mancati din farfurii mici, creati-va un program de rutina si excludeti, pe cat posibil, prajelile si dulciurile din alimentatie. Cand sunteti la masa, nu va lasati organismul sa decida daca v-ati saturat. Senzatia de satietate nu se instaleaza in timp ce mancati, ci la cateva minute dupa ce ati terminat masa. Fiti constienti de asta si impuneti-va singuri limite. Cantitatea de alimente pe care o veti consuma la o masa este bine sa fie stabilita dinainte. In momentul in care incepeti sa puneti in farfurie, fiti zgarciti, noteaza EvZ.

Medicament pentru diabet, posibil elixir al vietii. Un banal medicament pentru diabet, Metformin, mareste speranta de viata, incetinind procesul imbatranirii, spun cercetatorii, care au realizat recent o serie de teste. Cercetarile au aratat ca acesta mentine agilitatea fizica si pe cea psihica chiar si la varste inaintate, relateaza publicatia Daily Mail, citata de ziare.com. In plus, se pare ca Metformin ajuta si la mentinearea unei greutati optime, oprind kilogramele sa se aseze, noteaza Romania Libera.