Vaccinul de sezon, bun si pentru A/H1N1. Vaccinul pentru gripa sezoniera ofera o anumita protectie impotriva gripei A/H1N1, in special impotriva formelor ei mai severe, potrivit unui studiu realizat in Mexic si publicat in revista „British Medical Journal”. Totusi, cercetatorii sublinieaza faptul ca rezultatele preliminare ale studiului trebuie privite cu prudenta, scrie EvZ.

90% dintre femei nu renunta la cosmetice nici pe timp de criza. Pe timp de criza, femeile nu au renuntat sa isi mai cumpere produse de ingrijire, este concluzia unui studiu realizat de o companie mondiala de cosmetice. Cercetarea s-a realizat pe un esantion de 4.000 de femei, cu varsta cuprinsa intre 15 si 65 de ani, consumatoare de produse de machiaj. Studiul s-a realizat in luna mai a acestui an in cinci tari: Franta, Germania, Italia, Spania si Statele Unite ale Americii, scrie Gandul.

Cancerul mamar: 50% din cazuri, provocate de o gena defecta. O anomalie a genei NRG1 ar exista in unul din doua cazuri de cancer de san. Este vorba de o gena implicata in jumatate din numarul cancerelor de san si, probabil, in multe alte tumori maligne, cum sunt de exemplu cele depistate la colon, prostata, ovar sau la vezica urinara. Iata ce spera sa fi descoperit o echipa de cercetatori de la Universitatea din Cambridge, care isi publica rezultatele investigatiilor in revista de specialitate Oncogene, scrie Romania libera.

Castanele, bune pentru inima. Castanele comestibile (Castanea sativa) au proprietati terapeutice remarcabile. „Compozitia chimica a acestor fructe se aseamana cu cea a graului“, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Castanele contin vitaminele E, B1, B2, B6, C , saruri minerale (fosfor, magneziu, potasiu, calciu), lipide si glucide. Preparatele din castane comestibile sunt recomandate in special bolnavilor de inima, de rinichi, anemicilor si convalescentilor, scrie Adevarul.

Supliment cu extracte din fructe de mare, pentru tratarea artritei. Un nou produs pentru tratamentul artritei a aparut, recent, pe piata. Specialistii spun ca, odata cu venirea toamnei, toate afectiunile articulare, de la reumatism si pana la osteoartrita, sunt resimtite mult mai acut. In cadrul articulatiei, la orice imbinare a doua oase, exista un cartilaj - un tesut moale si spongios, insa, in acelasi timp, extrem de elastic si de rezistent. Produsul lansat pe piata contine glucozamina (o substanta extrasa din scoici, crabi, homari sau creveti), despre care specialistii spun ca este esentiala pentru buna functionare a cartilajelor, scrie Gandul.

Studiu: vitamina B nu are efect in cazul bolilor de inima. Suplimentele de vitamina B nu ar mai trebui recomandate persoanelor care sufera de boli de inima – atrag atentia oamenii de stiinta, care au realizat un nou studiu in privinta eficacitatii acestui tratament. Potrivit cercetarilor publicate de "Cochrane Systematic Review", acest tip de suplimente nu reduc riscul de imbolnavire si nici pe cel de mortalitate in cazul afectiunilor cardiovasculare, scrie Romania libera.

Noi metode de corectare a vederii. Persoanele cu miopie sau cu astigmatism pot scapa de ochelari folosind laserul. Chirurgia refractiva castiga tot mai mult teren in fata metodelor clasice de tratare a defectelor de dioptrii, corectandu-le printr-o actiune directa asupra corneei. In ultimii ani, tot mai multi romani cu probleme de vedere prefera sa renunte la ochelari si la lentilele de contact in favoarea noilor metode de chirurgie refractiva, scrie Adevarul.