Regulile antibioticelor. Faceti tratamente doar cand aveti neaparat nevoie, nu le combinati cu alcool sau lapte, administrati-va dozele la orele indicate de medic. Romanii sunt „lideri” in Europa la consumul irational de antibiotice, dupa cum arata un raport al Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile (ECDC). Au ajuns in aceasta situatie pentru ca isi trateaza cele mai banale raceli cu astfel de pastile. Farmacistii au si ei partea lor de vina: multi elibereaza antibiotice fara reteta, situatie de neconceput in alte tari europene, scrie EvZ.

Pestele regleaza glicemia. Carnea de peste este cea mai sanatoasa, datorita continutului bogat de grasimi din seria acizilor grasi esentiali omega 3, sustin medicii. Acesti acizi se gasesc in carnea de peste oceanic, precum macroul, heringul, somonul, codul, tonul si sardina. Specialistii completeaza ca persoanele care mananca de cel putin trei ori pe saptamana peste au un risc scazut de a se imbolnavi de afectiuni cardiovasculare, deoarece acest aliment imbunatateste elasticitatea vaselor de sange si astfel scade tensiunea arteriala, scrie Gandul.

Tulburarile de memorie, printre ultimele simptome la Alzheimer. Tulburarile de memorie nu constituie prima problema de natura mintala ce semnaleaza aparitia maladiei Alzheimer, acestea fiind precedate de alte simptome, precum degradarea capacitatii de orientare in spatiu, potrivit unui studiu american publicat in The Archives of Neurology. Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Kansas, a demonstrat ca si degradarea altor capacitati si aptitudini mintale ar putea sa semnaleze aparitia maladiei Alzheimer cu multi ani inainte de diagnosticarea ei, scrie Romania libera.

Imaginatia ii scapa pe copii de durerile de burta. Copiii pot fi invatati sa-si foloseasca imaginatia pentru a scapa de durerile abdominale, conform unui studiu recent efectuat la Universitatea din Carolina de Nord si la Centrul Medical Universitar Duke din SUA. In cadrul studiului, copiii au ascultat pe CD o voce care le cerea sa isi imagineze diverse scenarii, ca, de exemplu, plutirea pe un nor, scrie Adevarul.

Barbatii francezi sunt pe primul loc la centimetri lungime. Miturile privind dimensiunile organului sexual masculin atribuie barbatilor cu dotari genitale considerabile mai multa putere, virilitate si o capacitate mai mare de perpetuare a speciei. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa, spun medicii. Capacitatea de procreare nu depinde de dimensiunea penisului, insa lungimea organului genital joaca un rol important in satisfacerea partenerei. "Sunt femei cu «senzori» la exterior, care au orgasm clitoridian si, in aceasta situatie, dimensiunile penisului - atat lungimea, cat si circumferinta - nu au prea mare importanta. In schimb, pentru femeile cu orgasm vaginal, excitatia depinde foarte mult de lungimea penisului", explica dr. Valentin Voinescu, medic primar urolog la Spitalul Clinic "Prof. dr. Theodor Burghele", scrie Gandul.

Obezitatea este contagioasa. Ideea ca te poti contamina cu “obezitatea” este de-a dreptul ridicola, in conditiile in care fiecare om detine control total asupra ceea ce mananca si asupra orelor saptamanale pe care le aloca exercitiilor fizice. Insa caracterul social molipsitor al obezitatii este recunoscut si se raspandeste rapid printre oamenii de stiinta. Cercetatorii americani, Nicholas Christakis si James Fowler, au publicat in 2007 un studiu care prezinta cum relatiile sociale afecteaza sanatatea si greutatea fiecarei persoane in parte, scrie Adevarul.