Zaharul ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor. Zaharul ajuta la vindecarea unor infectii dureroase, precum si la cicatrizarea mai rapida a ranilor, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, preluat de editia online a cotidianului britanic Daily Mail. Dupa cum scrie Mediafax, acest remediu traditional african este testat in prezent si in spitalele din Marea Britanie, in urma unui studiu realizat de o infirmiera care a crescut in Zimbabwe. Integral in Romania Libera.

Nu administrati paracetamol copiilor inainte sau dupa vaccinuri! Administrarea de paracetamol la bebelusi inainte sau dupa vaccinuri, pentru a prevenit aparitia febrei, nu este recomandabila deoarece scade puterea de imunizare a tratamentului, au constatat cercetatorii cehi intr-un studiu citat de Mediafax. Studiul, publicat in The Lancet, a fost realizat pe 450 de bebelusi, impartiti in doua grupuri egale, unora administrandu-li-se paracetamol in urmatoarele 24 de ore dupa vaccin, celorlalti nu. Copiilor li s-au facut vaccinuri contra unor boli precum difterie, tuse convulsiva, tetanos, hepatita B, poliomelita, infectii cu pneumococ si hemofilie de tip B, scrie Romania Libera.

Ceaiul verde reduce riscul de pneumonie. Ceaiul verde baut zilnic are efecte benefice, mai ales pentru femei, arata un studiu japonez publicat de Reuters Health. Primul dintre aceste efecte este acela ca, prin numai o ceasca de ceai verde se reduce, in proportie de 41%, riscul de pneumonie si chiar de deces cauzat de bolile de plamani. Potrivit realizatorilor studiului, o explicatie pentru aceasta ar putea fi reprezentata de faptul ca ceaiul verde contine elemente care au capacitatea de a distruge sau de a inhiba dezvoltarea virusurilor si microorganismelor, scrie EvZ.

„Arma” sexuala suprema – gena „Marilyn Monroe”, care te face irezistibil. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto au modificat o gena, transformand-o intr-o "arma" sexuala. Gena denumita "Marilyn Monroe" transforma orice barbat normal intr-un mascul feroce, iar femeile se metamorfozeaza in dive sexy. Cercetatorii au observat de-a lungul studiului ca gena respectiva poate fi comparata cu un tsunami al sexului, scrie Gandul.

Uleiul de masline, un lux in Romania. Uleiul de masline, ingredient comun in tarile Europei de Vest si de nelipsit in zona mediteraneana, este totusi un lux in Romania. In medie, in tara noastra se consuma aproximativ 11 litri de ulei pe cap de locuitor. Insa din aceasta cantitate, numai 200 de mililitri sunt reprezentati de uleiul de masline, 80% din romani preferand uleiul de floarea-soarelui in alimentatia de zi cu zi, arata un studiu realizat de Institutul de Cercetare Nielsen. Integral in Adevarul.

Cinci alimente de toamna foarte sanatoase. Dupa o vara plina de legume si fructe gustoase si sanatoase, este timpul sa ne indreptam catre cele de toamna. Pentru o portie buna de sanatate, orienteaza-te catre aceste produse si, de asemenea, achizitioneaza-le de la nivel local. Merele te ajuta sa ai un nivel mai mic de colesterol, gestioneaza diabetul si previne numeroase boli, inclusiv cancerul, potrivit International Business Times, citat de ziare.com. Aroma merelor de toamna nu poate fi invinsa de nimic. Sunt pline de fibre, in jur de 5 grame pe fruct, si au putine calorii. Integral in Romania Libera.