Cinci activitati care te epuizeaza. Stresul, alimentatia defectuoasa si lipsa de miscare sunt factori care ingreuneaza lupta organismului cu valtoarea cotidianului. In ultimul timp, tot mai multi oameni se plang ca sunt obositi chiar si la ore la care ar trebui sa se simta cel mai in forma. Specialistii au identificat cauzele oboselii, iar cinci dintre ele sunt: dependenta de e-mail; plictiseala; pozitia incorecta. Integral in EvZ.

Cafeaua consumata zilnic reduce riscul aparitiei diabetului. Un studiu american arata ca mai multe cesti de cafea consumate zilnic previne aparitia diabetului de tip 2 si stopeaza procesele inflamatorii care duc la aparitia fibrozelor. Potrivit Agerpres, cafeaua contine antioxidanti, care influenteaza benefic nivelul de insulina din sange, dar si al glucozei, noteaza Adevarul.

Comparativ cu cele neduse la biserica, femeile credincioase fac mai mult sex. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Kentucky au publicat recent un studiu care arata ca spiritualitatea joaca un rol important in viata sexuala. Astfel, potrivit cercetatorilor, femeile credincioase fac mai mult sex comparativ cu cele care nu prea frecventeaza biserica. Cercetarea, aparuta pe siteul NBC, a fost efectuata pe un esantion de 353 de subiecti cu privire la stilul lor de viata, dintre care 61 la suta au fost femei. Participantii la studiu aveau varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, noteaza Gandul.

Transplantul de uter, posibil in doi ani. Femeile care nu pot avea copii din motive medicale au acum o speranta, dupa ce chirurgii britanici au ajuns cu un pas mai aproape de obiectivul realizarii primului transplant de uter din lume. Medici chirurgi si medici veterinari din Londra, lucrand alaturi de echipe medicale din New York si Budapesta, au reusit primele transplanturi de uter pe termen lung la iepuri. Daca experimentele pe animale mai mari vor fi de asemenea incununate cu succes, o operatie reusita de transplant de uter la o femeie de la o donatoare decedata ar putea deveni o realitate in cel mult 2 ani, noteaza Libertatea.

Suplimentele de minerale si vitamine cresc imunitatea. Produsul are capacitatea de a fortifica sistemul natural de aparare al organismului si de a imbunatati circulatia sangvina. Femeile care folosesc contraceptive orale, fumeaza, sunt vegetariene sau urmeaza o cura de slabire au nevoie de suplimente cu minerale si vitamine. Medicii spun ca vitaminele si mineralele pe care le luam din alimentatie sunt foarte putin stocate si usor eliminate din organism. Pe piata din Romania s-a lansat un produs destinat femeilor care indeplinesc toate criteriile enumerate mai sus. Suplimentul de minerale si vitamine are capacitatea de a fortifica sistemul natural de aparare al organismului si de a imbunatati circulatia sangvina. Pentru a avea piele, unghii si par sanatoase, specialistii recomanda suplimente din magneziu, zinc si fier, scrie Gandul.

La ce este buna ciocolata? Numeroase studii au demonstrat ca ciocolata este buna pentru organism, creier, piele si chiar in curele de slabire. Conform unui studiu aparut in Journal of Nutrition, iubitorii de ciocolata sunt mai putin predispusi sa sufere de atac de cord. In plus, ciocolata are si proprietatea de a ridica nivelul colesterolului bun, scrie site-ul Health.com, citat de Romania Libera.

5 alimente care te feresc de raceala. Alimentatia te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si te fereste de raceala. Multe dintre ingredientele folosite zilnic in bucatarie pot fi utilizate cu succes si in eliminarea infectiilor. In aceasta perioada, invata sa mananci alimente ce contin vitamina C sau alte substante care te ajuta sa nu te imbolnavesti. Integral in Libertatea.