Parfumul perfect, la fel de greu de gasit ca partenerul perfect. Povestea parfumului incepe de la prima picatura care se evapora si se incheie in cele mai ascunse unghere ale mintii, in amintiri, in vise si senzatii. Parfumul-cadou este marul Evei dospit in laptele Edenului. Daca e ales gresit, e o cadere in dizgratie. Aparut din ratiuni utilitare, trecut prin ucenicia farmecelor cu puteri afrodisiace, parfumul si-a pierdut caracterul de arta, ramanand, azi, simbol al bunastarii, al vanitatii, uneori al bunului gust si al feminitatii. Nimic nu poate egala febra, tremurul si satisfactia achizitiei unui parfum. Se vinde tot: nume, ambalaj, reclama si, nu in ultimul rand, pret, noteaza EvZ.

Un nou medicament antidiabetic ii ajuta pe obezi sa slabeasca. Un nou medicament antidiabetic ar putea sa ajute persoanele obeze sa slabeasca, impreuna cu un regim hipocaloric si cu practicarea exercitiilor fizice, potrivit unui studiu publicat in revista medicala britanica The Lancet, informeaza AFP consultata de Mediafax. Medicamentul Victoza, al carui ingredient activ este substanta "liraglutide", a primit autorizatia de comercializare pe piata europeana in luna iunie. El este folosit in cazul adultilor suferind de diabet de tipul 2 (tipul de diabet cel mai frecvent intalnit), cu scopul de a controla concentratia de glucoza din sange. Disponibil sub forma de fiole, medicamentul este administrat o data pe zi prin injectii subcutanate, noteaza Romania Libera.

Companiile neprofitabile isi imbolnavesc angajatii. Sanatatea fiecaruia este influentata de locul de munca pe care il are. In plina criza, multi oameni sunt bucurosi, pur si simplu, pentru ca au reusit sa se angajeze. Totusi, in timp, starea de sanatate devine mai fragila muncind. Insa, nu toate persoanele care muncesc prezinta stari de sanatate similare. Un studiu realizat de Institutul Familiei si Muncii din SUA atesta ca oamenii care fac munci fizice sunt mai sanatosi decat cei care lucreaza la birou, avand, de regula, o viata sedentara, noteaza Adevarul.

Barbatii au mai multe scuze decat femeile pentru a nu face sex. Cinci barbati din zece se prefac sa dorm, atunci cand partenera da semne ca ar dori sa intretina relatii intime, in timp ce patru femei din zece procedeaza la fel. Traditionalul pretext "ma doare capul", invocat de femei, a fost inlocuit de pretextul "sunt prea obosit", folosit de barbati. Potrivit unui sondaj realizat de site-ul www.OnePool.com, din cauza recesiunii, barbatii gasesc mai mult scuze decat femeile pentru a nu face sex. Studiul a fost realizat pe un esantion de 4.000 de adulti, jumatate femei si jumatate barbati, iar subiectii au fost pusi sa raspunda mai multor intrebari, printre care cum le-a influentat criza economica viata sexuala. In acelasi timp, participantii la sondaj au mentionat si care este cea mai des intalnita scuza pentru a nu face sex, scrie Gandul.

Cat de sigure sunt retelele de socializare pe internet. Miscarea de socializare pe web a luat o amploare deosebita in ultima perioada si, conform statisticilor, in urmatorii cinci ani situatia va deveni si mai complexa, pentru ca se estimeaza ca pana in 2013 numarul utilizatorilor de internet va creste cu aproape 45%. Pe langa avantajul folosirii nelimitate a jocurilor online, clipurilor muzicale si a informatiilor din diferite domenii, retelele de socializare pe internet ofera spatiu larg comunicarii in timp real prin serviciul de chat sau de email, dar si prin intermediul microblogging-ului, scrie Romania Libera.

Vitaminele pot face si rau. Vitaminele, substante esentiale pentru sanatatea ta, iti pot crea si probleme, daca sunt administrate in exces. Specialistii atrag atentia ca mai periculoase sunt abuzurile de vitamine liposolubile (dizolvabile in grasimi) - A, D, E si K. Acestea se acumuleaza in organism si afecteaza procesele metabolice. Integral in Libertatea.