De ce aratam mai batrani decat suntem. Efectele nedorite ale regimurilor de slabit le pot face pe femei sa arate mai batrane decat sunt, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de americani pe 200 de perechi de gemeni si publicat in Daily Mail. Pe durata cercetarii, oamenii de stiinta au analizat, la perechile de gemeni, aspectul pielii, stilul de viata si tabieturile. Specialistii au ajuns la concluzia ca femeile care iau in greutate numai cateva kilograme (fara sa aiba nevoie de o dieta), evita baile de soare, fumatul si alcoolul arata la 40 de ani ca in floarea varstei. Integral in Gandul.

Divortul dupa nunta de argint. Pentru unii, despartirea dupa zeci de ani de mariaj e un act de intelepciune si de curaj. Altii, care cred ca nimic nu poate fi mai rau decat singuratatea, o vad drept o nebunie. La varsta de 50-60 de ani se presupune ca viata de cuplu nu mai are surprize. Impacati cu ei insusi si cu casnicia lor, partenerii au ajuns la varsta la care isi cunosc starile dintr-o privire, au invatat sa se accepte cu bune si cu rele si se hranesc impreuna din bucuriile copiilor si ale nepotilor, scrie EvZ.

Romanii sar peste micul dejun. Aproape 40% dintre romani nu mananca dimineata. Cu toate ca fast-foodul a cucerit numerosi romani, multi raman preocupati si de alimentatia sanatoasa. Cel putin asa arata un studiu publicat ieri, legat de obiceiurile alimentare in Romania, comandat de Maggi. Cercetarea a aratat insa un fapt ingrijorator: 40% dintre romani sar peste micul dejun. Studiul s-a efectuat la nivel national la inceputul anului, pe un esantion de 806 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani. Integral in EvZ.

Fumatorii care se lasa pana la 50 de ani nu mai fac cancer. O recenta retrospectiva a studiilor care au ca subiect fumatul si riscurile sale asupra sanatatii a scos la iveala faptul ca fumatorii care se lasa de viciu isi micsoreaza semnificativ riscul de a se imbolnavi de cancer de plamani. Totusi, o a doua concluzie a studiilor din ultimii 20 de ani este aceea ca fumatul, in cazul femeilor, lasa urme mai adanci, chiar daca ele fumeaza mai putin si sunt diagnosticate mai devreme cu boli cauzate in primul rand de fumat. Vestea buna e ca atat femeile, cat si barbatii, care renunta la viciu pana in 50 de ani isi micsoreaza drastic riscul de a face cancer la plamani sau alte boli extrem de serioase, potential letale, cauzate de fumat. Integral in Romania Libera.

Sucul de cirese trateaza inflamatiile. Inflamatiile pot fi tratate de acum doar cu un simplu pahar cu suc de cirese neindulcit, fara sa mai fim nevoiti sa apelam la medicamente. Sucul de cirese este un remediu simplu si natural care, printre altele, inlatura unele efecte neplacute ale medicamentelor.Efectele benefice ale acestei bauturi au fost descoperite in urma unui studiu realizat la Universitatea de Stiinte din Oregon. Persoanele care au consumat un pahar de suc de cirese fara zahar au scapat de durerile provocate de inflamatii, scrie Romania Libera.

Balonarile pot ascunde un cancer ovarian. Sangerarile vaginale anormale si durerea abdominala sunt cateva dintre manifestarile bolii. Cele mai multe tumori ovariene sunt depistate in stadii avansate, cand sansele de supravietuire sunt reduse. Controalele ginecologice regulate sunt singurele masuri pentru a depista din timp cancerul ovarian. Afectiunea este considerata „ucigas tacut“, pentru ca in primele stadii nu are simptome evidente, boala evoluand silentios. Cititi mai mult in Adevarul.