Uleiul de peste creste inteligenta ta si a copilului. Orice femeie isi doreste un copil sanatos si inteligent, de aceea este bine sa stie ca, in ultimul trimestru de sarcina se definitiveaza formarea creierului copilului, a retinei si a sistemului nervos. Medicii sustin ca formarea creierului fatului se bazeaza pe rezervele de Omega-3 ale mamicii, iar daca rezervele sunt sarace apar problemele in dezvoltatea copilului, si se instaleaza depresia la mama. De asemenea, cercetatorii sunt de parere ca deficienta de Omega-3, in timpul sarcinii produce fatului daune ireversibile, ducand la probleme vizuale si intarzierea dezvoltarii psihomotorii si mintale. Astfel, este absolut necesara cresterea aportului de Omega-3, prin suplimente alimentare, asa cum sunt uleiurile de peste pur, scrie Libertatea.

Sucul de morcovi te scapa de arsurile la stomac. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne recomanda un program in trei pasi, care ne ajuta sa scapam de arsurile la stomac. Durerea abdominala in capul pieptului poate fi suparatoare. Este o durere cu senzatie de arsura sau foame dureroasa, care poate fi insotita de greturi si varsaturi. Iata cateva remedii.

1. Se recomanda repaus alimentar absolut 24 ore, clisme dimineata si seara, cu ceai de musetel infuzie (o lingura la 500 ml de apa fiarta, se infuzeaza 8 minute, se raceste pana la 38 grade C). Citeste mai multe in Click.

Sexul neprotejat, principalul factor de deces. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a prezentat marti, intr-un raport oficial, intitulat "Global Health Risk", ca nutritia deficitara in copilarie sau bogata in grasimi, sexul neprotejat, alcoolul, lipsa igienei si hipertensiunea sunt principalele cauze de deces prematur a milioane de oameni la nivel mondial. Prin prezentarea acestui raport, expertii doresc sa atraga atentia ca daca populatia ar adopta un stil de viata sanatos speranta de viata la nivel global ar creste cu aproape cinci ani, scrie Gandul.

Stresul trimite romanii la psiholog. Un numar tot mai mare de persoane apeleaza la psihoterapie din cauza grijilor zilnice. Psihoterapeutii recomanda modificarea stilului de viata, invatarea unor tehnici de relaxare si adoptarea unei atitudini optimiste pentru a face fata tensiunilor zilnice. Cand suntem stresati, organismul secreta o categorie de hormoni, care pot provoca dureri de cap, anxietate, atacuri de panica, insomnie si oboseala. Cand stresul este intens si de lunga durata, hormonii secretati afecteaza buna functionare a intregului organism. Stresul cronic poate declansa crize anginoase, tahicardie (accelerare anormala a batailor inimii), poate creste tensiunea arteriala si poate grabi aparitia infarctului miocardic, scrie Adevarul.

Iaurtul probiotic ajuta la cresterea imunitatii. Iaurtul asigura organismului nutrientii de care are nevoie pentru a functiona, a se dezvolta, mentine sau reface. Nutritionistii spun ca valoarea nutritiva a unui aliment este determinata de cantitatea si echilibrul intre macronutrienti, precum proteine, glucide, grasimi, fibre, si micronutrienti - vitamine, minerale, oligoelemente - furnizati organismului, scrie Gandul.

Uleiul de argan, cel mai important antioxidant. Uleiul de argan este considerat cel mai important antioxidant, deoarece contine cantitati importante de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, precum si vitaminele A, E si F. Un consum regulat al acestui ulei reduce cu 50 la suta riscul de hipertensiune arteriala, scade nivelul colesterolului „rau“ si creste nivelul celui „bun“, scrie Adevarul.