Sute de copii din Oltenia si Moldova, rapusi de TBC. Adultii cu tuberculoza isi imbolnavesc si copiii. Multi micuti mor din cauza ca sunt tratati necorespunzator, spun medicii. Numarul copiilor cu tuberculoza din tara noastra a crescut simtitor anul acesta, comparativ cu anul trecut. Suntem printre putinele tari europene care se confrunta cu o astfel de situatie, de vina fiind numarul mare al adultilor diagnosticati cu aceasta afectiune. In primele noua luni ale anului 2009, numarul copiilor bolnavi a crescut cu 71 fata de aceeasi perioada a anului precedent. Astfel, numarul minorilor care sufera de aceasta boala a crescut de la 758 la 829, majoritatea fiind din Moldova si Oltenia, scrie EvZ.

Ce riscam prin machiaj permanent. Infectiile si reactiile alergice pot fi consecintele acestei proceduri de tatuare a fetei. Pentru a evita complicatiile, medicii recomanda efectuarea testelor alergice la colorantul ce va fi folosit pentru machiaj si o igiena riguroasa dupa interventie. Micropigmentarea pielii, asa cum mai este numit machiajul permanent, presupune introducerea unor pigmenti in piele cu ajutorul unor ace de diferite grosimi si lungimi. Procedura se realizeaza sub anestezie locala, fiindca machiajul permanent vizeaza zone sensibile la durere precum ochii, sprancenele si buzele, noteaza Adevarul.

Barbatii musculosi - lipsiti de afectiune.Pentru realizarea acestui studiu, fiecare student a participat impreuna cu un coleg la un joc de economie pe computer. Daca femeile isi imagineaza ca pot avea parte de tandrete, protectie si rasfat de la barbatii cu aspect atletic, cercetatorii americani sustin ca aspectul fizic poate fi inselator si ca barbatii plini de muschi sunt mai putin generosi si dornici de afectiune comparativ cu cei firavi, posesori ai unui fizic mai plapand, scrie Gandul.

Spray-urile care opresc sangerarile usoare, lansate in Romania. Doua noi produse care ajuta la oprirea hemoragiilor nazale, zgarieturilor si ranilor usoare sunt disponibile, incepand de ieri, in farmaciile din Romania. „Produsele care contin substante hemostatice nu sunt periculoase si pot fi folosite ca prim ajutor. Trebuie sa mergeti la medic, insa, pentru a afla cauza sangerarii”, explica Elena Latcan, medic ORL. Produsele de prim ajutor pentru sangerari costa in jur de 20 de lei si sunt sub forma de spray si tampoane nazale. Sangerarea se opreste la aproximativ doua minute de la aplicarea produsului, iar zona afectata e dezinfectata, nu irita pielea si o lasa sa respire. Spray-urile nu provoaca infectii si sunt recomandate copiilor mai mari de 5 ani, scrie EvZ.

Suplimente alimentare pentru prevenirea gripei sezoniere. Pentru intarirea sistemului imunitar, specialistii recomanda legume si fructe bogate in vitamina C - lamai, portocale, grepfruit, kiwi, tomate, cartofi si varza. Doua suplimente alimentare, pe baza de vitamine, minerale, legume si fructe, care ajuta la prevenirea gripei sezoniere, au fost lansate recent pe piata din Romania. Medicii spun ca toamna este perioada in care trebuie sa ne intarim sistemul imunitar, pentru a putea face fata mai bine afectiunilor de sezon. Multi dintre noi insa nu reusesc sa consume suficiente alimente care ne ofera ratia necesara de vitamine sau minerale. Unul dintre produsele naturale aparute recent pe piata actioneaza prin stimularea sistemului imunitar, intarindu-i toate cele sapte componente: circulator, limfatic, respirator, epidermic, sistemic, celular si digestiv, spune Lucia Costea, specialist al firmei producatoare, citat de Gandul.

Inmultire fara sex, cu sperma si ovule create in laborator. Peste cativa ani, pentru reproducere nu va mai fi necesara prezenta celor doua sexe, deoarece cercetatorii au dezvoltat sperma si ovule din celule stem. Acestea pot fi folosite cu succes la procesul de fertilizare in laborator si din ele se pot dezvolta embrioni, chiar daca la reproducere a participat, exclusiv, material genetic obtinut din celule stem, scrie Adevarul.