Barbatii fertili traiesc mai mult, iar tatii au o viata mai lunga decat barbatii fara urmasi. Barbatii care au o sperma de calitate traiesc mai mult, arata un studiu realizat pe un esantion de 40.000 de danezi cu varsta de pana la 40 de ani si publicat in Jurnalul American de Epidemiologie, informeaza Reuters. "Riscul de a muri este mai scazut la barbatii care au un lichid seminal de calitate buna, in comparatie cu semenii lor, care au o sperma de calitate mai slaba", arata dr. Tina Kold Jensen, medic care a participat la realizarea cercetarii, scrie Gandul.

„Papa tot ca sa te faci mare!” Obiceiul multor mamici de a-si forta micutii sa termine tot ce li se pune in farfurie prin fel de fel de tertipuri creeaza efectul invers: copiii au reactii negative si refuza mancarea. Parintii gresesc atunci cand, in loc sa-si aseze la masa copilul, alaturi de ceilalti membri ai familiei, il hranesc separat, maimutarindu-se in jurul lui, transformand mancarea in personaje de desene animate care plutesc, in lingura, prin aer, pana la gura acestuia, scrie EvZ.

Calitatile de sofer, mostenite de la parinti. Potrivit unui nou studiu, realizat de cercetatori de la Universitatea din California aptitudinile precare la volan au drept cauza mostenirea genetica in cazul a peste 30% dintre soferi. Testele, la care au paticipat si femei si barbati, au demonstrat ca exista o gena responsabila pentru pentru faptul ca anumite persoane nu se descurca prea bine la sofat. La cei afectati, doar o mica regiune a creierului este stimulata ca reactie la o sarcina, in comparatie cu cei care au o versiune normala a genei respective, scrie Libertatea.

Cand sa nu faceti masaj. Masajul este considerat de multe ori solutia pentru a detensiona musculatura si a relaxa organismul, dar si pentru tratarea durerilor de spate. Medicii atentioneaza insa ca sunt situatii in care acesta poate face mai mult rau: daca aveti stari febrile, tocmai ati mancat, ati suferit o fractura ori daca suferiti de boli precum artrita sau varice, ar fi bine sa va abtineti de la masaje, indiferent daca sunt profesioniste ori sunt facute acasa, de un membru al familiei, scrie EvZ.

Mancarea de tip fast food creeaza dependenta. O alimentatie care se compune in mod esential din hamburgeri, cartofi prajiti, bauturi gazoase si zaharate si cofetarie industriala duce la alterarea metabolismului si predispune consumatorii la un comportament antisocial. Acesta este rezultatul unor studii realizate in Statele Unite, tara care face un lobby puternic impotriva mancarii de tip "junk-food" si a publicitatii la astfel de produse. Si asta pentru ca, aici, copiii intre 6 si 14 ani mananca in restaurante de tip fast-food de 3 ori pe zi, iar unul din 15 este obez. Asadar, banalul hamburger poate provoca dependenta, dar chifteaua americana nu este singurul aliment care provoaca fericirea. Gogosile, costita, carnatii ieftini si prajiturile cu ciocolata, consumate regulat, pot deveni un substitut al fericirii si, in timp, devenim dependenti de ele, scrie Gandul.

Romania e printre primele 50 natiuni fumatoare. Barbatii din Romania se afla pe locul 48 in lume dupa raspandirea fumatului, iar romancele ocupa pozitia 37 in clasamentul feminin, potrivit „Atlasului tutunului”, un studiu publicat de Societatea Americana Oncologica. Contrar zicalei „fumeaza ca turcul”, nici barbatii si nici femeile din Turcia nu se afla in clasament pe primele zece locuri. Pozitia intai este ocupata de barbatii din Afganistan, 82% dintre ei fiind fumatori, si de femeile din Nauru, cu o incidenta de 52,4% a acestui obicei, scrie EvZ.