Cele mai frecvente 5 leacuri babesti contra racelii si gripei. Mierea si lamaia sunt remediile cel mai des folosite de fiecare dintre noi atunci cand raceala sau gripa ne incearca. Nu putini isi trateaza durerile de cap sau de gat cu felii de cartofi sau foi de varza. Ca sa evite vizita la medic, oamenii au gasit leacuri si pentru scaderea febrei. Lamaia este cunoscuta pentru faptul ca ajuta la tratarea rapida a racelii sau gripei, datorita continutului sau foarte bogat in vitamina C. Medicii spun ca aceasta vitamina lupta cu orice fel de infectii, deoarece ajuta la intarirea sistemului de aparare al organismului. "Vitamina C este necesara sistemului imunitar, prevenind raceala si gripa. Integral in Gandul.

S-a inventat injectia de 5 €, care te scapa de sforait. Medicii au descoperit un nou tratament injectabil impotriva sforaitului, informeaza cotidianul Daily Mail in editia electronica. Potrivit specialistilor, procedura consta in injectarea unui compus chimic - tetradecil de sodiu - in bolta palatina (cerul gurii), iar efectul injectiei este extrem de favorabil asupra persoanelor care sforaie. Medicii spun ca aceasta substanta actioneaza ca un agent de intarire, ce "arde" tesutul care vibreaza si produce zgomotul, stopand astfel vibratiile tesutului moale din partea din spate a gurii. Integral in Gandul.

O saorma se da jos cu o ora de alergat. Saormariile si fast-foodurile sunt puncte de reper pentru majoritatea tinerilor, iar mancatul pe fuga se tranforma incetul cu incetul intr-un sport national. Angajatii de la „fabricile de mancare rapida” iti pun meniul pe tava in cateva secunde, maximum un minut, atunci cand e aglomerat. Pentru a scapa de caloriile unei saorma, trebuie cel putin o ora de jogging. Altfel, foamea trece si incepe alt razboi, cel cu greutatea si obezitatea. Integral in EvZ.

Romanii au nevoie de kinetoterapie. 90 la suta din populatie ar trebui sa faca gimnastica medicala, sustin specialistii. Scolioza si alte probleme ale spatelui, precum si complicatiile aparute dupa un traumatism sunt o parte dintre recomandarile kinetoterapiei. Una dintre cele mai noi metode utilizate de specialistii kinetoterapeuti de la noi din tara este FED (fixare, elongare si derotare), tehnica utilizata pentru tratarea scoliozei, in special in cazul copiilor si adolescentilor, scrie Adevarul.

Probioticele previn afectiunile grave. O serie de alimente contin, pe langa nutrienti, si substante biologic active, benefice mentinerii starii de sanatate. Ele se numesc alimente functionale, deoarece au rolul de a preveni boli grave, cum sunt afectiunile cardiovasculare si diabetul, care au incidenta ridicata in tara noastra. Cel mai cunoscut exemplu de aliment functional este iaurtul, scrie Adevarul.

Durerile de spate pot anunta pietre la rinichi. Ai frecvent dureri lombare, urinezi des si ai senzatie de usturime de cate ori mergi la toaleta? Ar fi bine sa te programezi pentru o ecografie, pentru ca de vina in astfel de cazuri poate fi existenta unor pietre la rinichi. Potrivit dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls, acestea sunt primele semne ale colicii renale, un sindrom extrem de dureros, care apare de cele mai multe ori brusc, aparent inexplicabil, din cauza blocarii pietrelor in canalele din interiorul rinichilor. Integral in Libertatea.