Smochinele combat bronsitele si laringitele. Smochinele sunt bogate in vitamine (A, B si C), in magneziu si in calciu, minerale benefice pentru cresterea imunitatii. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda consumul de smochine mai ales copiilor, adolescentilor, convalescentilor, gravidelor si varstnicilor, pentru a preveni instalarea afectiunilor respiratorii. O cura cu smochine (cate 4-5 fructe pe zi), timp de 10 zile, este eficienta in starile febrile, bronsite sau laringite, scrie Adevarul.

Paradoxal, pierderea sperantei poate duce la fericire. Pierderea sperantei poate sa ii faca pe anumiti pacienti suferind de afectiuni grave sa devina, in mod paradoxal, mai fericiti, sustin cercetatorii americani de la Health Center for Behavioral and Decision Sciences in Medicine din cadrul Universitatii din Michigan. Cercetarea s-a bazat pe monitorizarea si analiza reactiilor unor pacienti adulti care au suferit operatii de extirpare a colonului, scrie Gandul.

Lungimea degetelor dezvaluie tendintele comportamentale. Antropologii au descoperit recent ca hormonii androgeni influenteaza in mod direct tendintele comportamentale ale unei persoane, in special prin cresterea caracteristilor masculine, cum ar fi agresivitatea si puterea de lupta. Potrivit specialistilor, aceste caracteristici pot fi detectate si prin masurarea lungimii degetelor, stiut fiind faptul ca un nivel crescut de adrogeni, cum ar fi testosteronul, determina cresterea inelarului, in comparatie cu aratatorul, scrie Romania libera.

Tumorile, depistate la oftalmolog. Hipertensiunea, diabetul si sifilisul pot fi semnalate in timpul consultatiei la ochi. Examinarea corneei sau a retinei ofera informatii suplimentare despre starea organismului. Medicul oftalmolog poate depista afectiuni de a caror existenta pacientul nu stia. In timpul unui examen oftalmologic complet, medicul specialist poate semnala prezenta unor afectiuni grave, precum tumorile intracraniene, scrie Adevarul.

Rosiile ajuta la mentinerea greutatii. Uita de dietele drastice si de exercitiile fizice care iti dau dureri musculare, este sfatul cercetatorilor de la Universitatea Reading. Specialistii spun ca rosia este ingredientul-minune mai ales cand dorim sa ne mentinem silueta sau vrem sa scapam de cel mult doua trei kilograme intr-o luna, scrie Gandul.

Topul bolilor care provoaca dureri cronice. Cele mai agresive sunt afectiunile reumatice si cele oncologice, insa durerile provocate de acestea pot fi combatute cu medicamente specifice.Un sfert din populatie sufera de dureri cronice la nivelul spatelui, arata studii internationale. Aceste dureri sunt severe. Dureaza cel putin trei luni. Netratate, pot duce la depresie si anxietate. Durerile cronice nu provin insa doar din cauza unor afectiuni ale spatelui, ci pot fi cauzate de o rana, de afectiuni oncologice, reumatologice si chiar de stresul puternic, scrie EvZ.

Cum iti pot influenta comediile romantice relatia de cuplu. Specialistii spun ca astfel de filme creeaza la nivelul inconstientului ideea unei relatii perfecte, care supravietuieste oricaror greutati, dar care este departe de realitate in cele mai multe dintre cazuri. Mai mult, expertii au constatat de-a lungul cercetarii ca persoanele care se uita la comediile romantice cred in dragostea vesnica. Mai mult, astfel de oameni resping alte genuri de filme care prezinta cat de cat realitatea in ceea ce priveste relatia de cuplu, scrie Gandul.