Fibrele ne intaresc organismul pe timpul iernii. Medicii nutritionisti spun ca o alimentatie echilibrata include o varietate de alimente, in cantitati adecvate pentru mentinerea starii de sanatate, pe care trebuie sa le repartizam la cele 3 mese principale si 2 gustari. Dintre acestea, micul dejun este cea mai importanta masa, intrucat trebuie sa acopere 20-30 la suta din necesarul zilnic de energie si, de aceea, nu poate fi inlocuit de nicio alta masa a zilei. Iarna, si in special de sarbatori, avem tendinta de a consuma multe produse bogate in grasimi si zaharuri, dar, pentru o buna stare de sanatate si o greutate corporala corecta, trebuie sa tinem cont intotdeauna de nevoile nutritionale ale organismului, scrie Gandul.

A aparut ciocolata care ajuta la slabit. Cercetatorii spaniolii au inventat Lola, ciocolata care te ajuta sa slabesti. Specialistii, care au creat produsul mult asteptat de femei, sustin ca acesta pacaleste creierul si taie pofta de mancare. Vestea este si mai buna pentru ca inventatorii recomanda oamenilor sa manance unul sau doua batoane inaintea fiecarei mese. Armando Yanez, unul dintre specialisti care a ajutat la crearea ciocolatei, sustine ca desertul minune contine fenilalanina si amino acizi care inhiba secretia peptidelor de catre creier, hormoni care stimuleaza foamea, evitand astfel o supraalimentare, scrie Libertatea.

Eroii seamana cu sociopatii. Eroii, dar si oamenii care dau dovada de altruism au multe in comun cu sociopatii. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Iowa, SUA. Potrivit lor, eroii sunt perceputi ca o rasa aparte. Asta pentru ca sunt foarte atenti la cei din jur si isi asuma adesea riscuri enorme. In schimb, sociopatii au o serie de caracteristici diametral opuse. Dau dovada de egoism, le este aproape imposibil sa-si controleze impulsurile si nu respecta regulile, scrie Adevarul.

Medicii au „croit“ sutienul intern, care ofera un lifting permanent al sanilor. Chirurgii esteticieni au "croit" sutienul intern, o alternativa la operatiile traditionale de lifting al sanilor, informeaza cotidianul Daily Mail in editia on-line. Metoda inovatoare de chirurgie plastica se adreseaza in special femeilor care doresc sa renunte la purtarea zilnica a sutienului, iar pieptul lor sa arate ca in adolescenta. Procedura, pusa la punct de medicii israelieni, dureaza doar 40 de minute, ceea ce inseamna ca o femeie care a fost supusa in cursul diminetii unei astfel de interventii poate pleca acasa pana la pranz, precizeaza specialistii, scrie Gandul.

Top 5 cele mai grave boli fara simptome. Unele afectiuni sunt depistate in faza terminala deoarece nu au manifestari in primele stadii. Anual, peste 300.000 de persoane mor din aceasta cauza. Desi eficiente la momentul optim, tratamentele afectiunilor care se instaleaza „pe tacute“ nu-si mai fac efectul daca boala s-a instalat de mult timp. La nivel global, sunt aproximativ 246 de milioane de persoane cu diabet, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In Romania au fost diagnosticate cu diabet, in ultimii ani, peste un milion de persoane, scrie Adevarul.

Simptomele care ascund afectiuni grave. Durerile in piept aparute din senin pot insemna complicatii grave la plamani, iar urinarea cu sange poate indica anumite tipuri de cancer. De obicei, organismul trimite semnale atunci cand ceva e in neregula cu el. Din fericire, multe simptome nu se dovedesc a fi manifestarea unor afectiuni grave. Spre exemplu, majoritatea durerilor de cap sunt cauzate doar de stres, de lipsa somnului sau de sevrajul de cafeina. Atentie, insa: o durere de cap brusca, de nesuportat, poate indica o sangerare la nivelul creierului! Si semipareza poate fi semnul unui atac cerebral, in timp ce urinarea cu sange poate indica afectiuni grave la nivelul vezicii sau chiar cancer. Lipsa durerilor intarzie de multe ori prezentarea la medic, scrie EvZ.