"Arme” pentru imunitate. Vitaminele din ardeiul rosu, portocale si patrunjel, dar si probioticele din iaurturi sunt solutii ideale pentru intarirea sistemului imunitar. Mancati zilnic 200 de miligrame de vitamina C, pe care o puteti lua dintr-un ardei rosu, doua portocale sau un grepfrut, plus 100 de grame de patrunjel, recomanda nutritionistii. Zece miligrame de zinc, mineral continut in seminte de dovleac, paine sau cereale integrale, si 800 de micrograme de vitamina A, ce se gaseste mai ales in morcovi, ficat sau ou, ar trebui sa intregeasca dieta care intareste sistemul imunitar. La toate astea adaugati iaurturile probiotice. Integral in EvZ.

CV-ul anonim revine in actualitate. Un CV “bun” te-aduce mai repede in fata angajatorului si la job-ul mult visat. Dar ce te faci cand experienta si studiile sunt singurele tale arme pentru a vana locul de munca. Vorbim de “CV-urile anonime”. Adica cele fara nume, prenume, data nasterii, locul nasterii, adresa, sex, status marital ori fotografie. Asa ca tineri sau batrani, femei sau barbati, negri sau albi toti devin egali cand aplica pentru o slujba. Proiectul “CV-uri anonime” a fost reluat recent in Franta, un instrument util in favoarea egalitatii de sanse si fireste impotriva discriminarii. Aici, timp de sase luni 50 de firme mai mari sau mai mici participa in mod voluntar la un experiment si isi recruteaza, in toata aceasta perioada, angajatii fara sa-i cunoasca. Integral in EvZ.

Daca vrei sa slabesti, ia-ti un caine. Pentru cei care isi doresc sa slabeasca, dar au nevoie de ceva ajutor, un antrenor personal poate fi o optiune. Insa de departe o alternativa mai buna este un catel. Un studiu realizat in Marea Britanie pe 5.000 de persoane, din care 3.000 aveau un catel, a aratat ca cel mai mult sport il fac posesorii de patrupede si nu cei care merg la sala. In medie, intre 5 ore si 38 de minute saptamanal (in cazul in care il scot afara de doua ori pe zi) si 8 ore (daca se opteaza pentru 3 plimbari zilnice), scrie Romania Libera.

Teama romanilor de virusul AH1N1 a crescut cu 650% vanzarile la gelurile antibacteriane. Teama romanilor de contaminarea cu virusul noii gripe AH1N1 a crescut in acest an vanzarile la gelurile antibacteriene cu 650% mai mult fata de anul 2008, afirma Monica Popescu, PR Executive al unui lant de farmacii din tara. De asemenea, persoanele care au decis sa-si intareasca sistemul imunitar cu ajutorul suplimentelor naturale au cumparat in acest an cu aproape 200% mai multe produse comparativ cu anul precedent. Citit mai mult in Gandul.

Peste 90% din cabinetele de infrumusetare sunt periculoase pentru clienti. Produse de infrumusetare expirate, echipament si instrumente nesterilizate, spatii neigienizate sunt cele mai des intalnite probleme de catre inspectorii de la Protectia Consumatorilor in cabinetele de infrumusetare. 645 din cele 688 de cabinete verificate au fost sanctionate pentru abateri, iar 131 de unitati au fost inchise temporar. Controlul s-a desfasurat in mai multe judete din tara si a vizat cabinetele de frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, cosmetica, piercing, tatuaje, micropigmentare, epilare, tratament si machiaj cosmetic. Integral in Gandul.

Atentie la ce mancati cand sunteti gravida. Atunci cand sunteti gravida trebuie sa aveti mare grija la alimentele pe care le consumati. Evitati alimentele conservate. Acestea contin zahar, sare, uneori multa grasime, dar mai ales conservanti, aromatizanti si coloranti. Ocoliti alimentele care fermenteaza daca stiti ca aveti gastrita, fie ea si usoara. Nu consumati varza, fasole, mazare, deoarece aceste mancaruri va pot balona. Cititi mai mult in Libertatea.