Ce beneficii aduce postul. Refacerea rezervei de nutrienti se realizeaza mai usor in perioadele cand nu mancam carne. Dieta persoanelor care tin post trebuie sa fie bogata in fructe, legume, peste, paste si in tofu, recomanda nutritionistii.Unele persoane pot avea dificultati in a tine post, deoarece trebuie sa renunte complet la carne si la produsele lactate. „Din punct de vedere nutritional, a tine post este mai dificil decat a manca normal. In lipsa carnii si lactatelor, exista tendinta de a manca dezechilibrat, deoarece se pune accentul pe alimente cu un continut caloric ridicat si nu se tine cont de cantitate. De aceea, unele persoane acumuleaza doua-trei kilograme in plus in timpul postului", explica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, potrivit Adevarul.

Apa de gura care te protejeaza timp de 12 ore. Medicii stomatologi spun ca apa de gura poate fi folosita ca si agent antimicrobian, mai ales dupa o interventie chirurgicala la nivelul cavitatii bucale. In acelasi timp, un astfel de produs este eficient in controlul placii si al gingivitelor moderate si severe. Specialistii spun ca apa de gura este recomandata si datorita faptului ca, prin clatire, poate ajunge in spatii din cavitatea bucala ce nu pot fi curatate cu periuta de dinti, printr-un simplu periaj. Medicii recomanda ca de fiecare data cand ne spalam pe dinti, sa ne clatim timp de 20-30 de secunde cu apa de gura, scrie Gandul.

Strategii rapide contra durerilor de cap. Cei care sufera de cefalee pot beneficia de terapii cu efect imediat. In functie de cauza, unele medicamente, precum si chirurgia si injectiile cu toxina botulinica pot fi benefice. Durerea de cap (cefaleea) este cel mai frecvent simptom raportat medicului. In majoritatea cazurilor, cefaleea este primara, adica neinsotita de modificari organice cum ar fi nevralgiile, infectiile, tumorile sau problemele vasculare, scrie Adevarul.

Romanii au injumatatit ratia de peste. In urma cu 20 de ani, peste tot auzeai "Nici o masa fara peste". In prezent, romanii au redus aproape la jumatate consumul de peste in ultimii 20 de ani. "Consumul de peste inregistrat a scazut de la mai mult de 8 kg/ locuitor/ an in 1989 la un minim de 2 kg/ locuitor/ an in perioada 1993 - 1999. De atunci, a inceput sa creasca iar si a atins valoarea de 5,2 kg de peste/ locuitor/ an, in 2007, valoare care inca este printre cele mai mici din Uniunea Europeana", informeaza un comunicat de presa al Ministerului Agriculturii, potrivit Gandul.

Singuratatea, la fel de contagioasa ca si gripa. Singuratatea se poate raspandi cu repeziciune, insa afecteaza mai mult femeile decat barbatii, spun specialistii de la trei universitati de prestigiu din Statele Unite, citati de Reuters. Cercetatorii de la Universitatea din Chicago, de la Universitatea din San Diego si de la Harvard au folosit rezultatele unui amplu studiu pentru a demonstra ca oamenii singuri au capacitatea de a transmite starea lor persoanelor din jur, acestia ajungand, in cele din urma, sa se izoleze de societate, scrie EvZ.

Femeile sunt mai fericite decat barbatii. Un nou studiu realizat de doctorul Roger Patulny de la Universitatea New South Wales din Australia, a descoperit ca femeile sunt mai fericite decat barbatii. Ambele sexe adora sa se uite la televizor si sa se relaxeze in casa, insa domnii au mai multe momente “negative” pe zi decat doamnele. De asemenea, toti iubesc sa leneveasca, sa se joace cu copii lor si sa faca munca voluntara, insa femeile o fac mai des, scrie Libertatea.