Prevenim diabetul cu ceai si cafea? Riscul de imbolnavire de diabet zaharat este mult mai scazut la persoanele care obisnuiesc sa bea cafea sau ceai zilnic, fata de cele care nu consuma deloc aceste bauturi. Aceasta este concluzia unei analize care a luat la puricat 18 studii separate, efectuate pe aproape 500.000 de subiecti. Potrivit cercetatorilor, cei care beau trei sau patru cesti de cafea sau ceai pe zi isi reduc riscul de imbolnavire cu o cincime. Nici beneficiile cafelei decofeinizate nu sunt de neglijat, riscul aparitiei diabetului zaharat (de tip 2) fiind redus cu o treime in acest caz, scrie EvZ.

De ce unele persoane par mai tinere decat sunt in realitate. Cercetatorii danezi sustin ca structura ADN-ului este "vinovata" de felul in care aratam. Sunt cunoscute cazurile unor persoane care reusesc, fara prea mare efort, sa-si ascunda adevarata varsta pe care o au. Anumite zone din structura ADN-ului, denumite telomeri, care indica abilitatea celulei de a se replica, sunt si ele asociate cu felul in care arata o persoana. Un telomer cu o lungime mai scurta inseamna un proces mai rapid de imbatranire si este asociat cu numeroase maladii, scrie Gandul.

Bilantul de final de an aduce depresie. Persoanele care sufera de tulburari afective pot prezenta o agravare a simptomelor in aceasta perioada, sustin specialistii. Numarul tentativelor de suicid creste in perioada Sarbatorilor cu pana la 40 la suta, iar rata de supravietuire a celor care incearca sa-si ia viata este de 85 la suta, arata statisticile. Pentru majoritatea persoanelor, finalul de an presupune un bilant al anului care a trecut. Din acest motiv, cele care nu si-au atins obiectivele resimt stari de tristete in aceasta perioada care coincide cu Sarbatorile de iarna. Fenomenul este favorizat si de influenta negativa pe care o au asupra psihicului temperaturile scazute si dezechilibrele chimice produse in organism de limitarea expunerii la lumina naturala, scrie Adevarul.

Teama cea mai mare a europenilor este sa nu ramana fara job. Potrivit unui sondaj, europenii se tem cel mai mult pentru locurile lor de munca. In proportie de 51% dintre cei care au raspuns la chestionar, sunt de parere ca somajul este cea mai mare problema actuala din tara lor. Pe locul doi in topul nelinistilor se afla situatia economica 40%, urmata de inflatie 19%, care ocupa locul trei, alaturi de infractionalitate 19%, scrie Libertatea.

Supliment cu fibre care ajuta la mentinerea siluetei. Un supliment alimentar cu fibre, care ajuta la controlul greutatii si ne protejeaza de disconfortul abdominal, a aparut pe piata farmaceutica din Romania, informeaza un comunicat de presa. Este vorba despre un produs natural care, datorita continutului de fibre alimentare, are rol in mentinerea siluetei, sustin producatorii. Prin definitie, fibrele sunt niste substante vegetale sarace in calorii, care au capacitatea de a te face sa te simti satul pentru mai mult timp, datorita faptului ca, odata ajunse in stomac, se umfla si creeaza senzatia de satietate, scrie Gandul.

Cum se poate trata ulcerul. Una din zece persoane se confrunta cu aceasta problema digestiva. Specialistii afirma ca 90 la suta din cazurile de ulcer se vindeca fara urmari, daca afectiunea este descoperita la timp, iar tratamentul este administrat corect. In majoritatea cazurilor, vinovata pentru aparitia ulcerului gastric (leziune la nivelul mucoasei gastrice) sau duodenal (leziune la nivelul segmentului initial al intestinului subtire) este contaminarea cu bacteria Helicobacter pylori. Riscul de aparitie a ulcerului este de cinci ori mai mare la purtatorii acestei bacterii, scrie Adevarul.