Studiu: Femeile plang si sufera mai mult decat barbatii. Femeile plang mai mult, cu mai putine retineri decat barbatii, anunta un studiu german, publicat de saptamanalul francez Le Point. In schimb, pana la 13 ani, fetele si baietii plang aproape in aceeasi masura. Profesor Elisabeth Messmer de la clinica oftalmologica a Universitatii Ludwig-Maximilian din Munchen a calculat ca femeile plang de 30-64 de ori pe an, in timp ce barbatii doar de 6-17 ori, scrie Adevarul.

Afectiunile digestive si raceala au doborat romanii dupa primele zile de Craciun. Dupa primele trei zile ale sarbatorilor de iarna, romanii au avut nevoie de medic, pentru a se drege dupa mesele imbelsugate.In primele trei zile ale Craciunului, aproximativ 3.200 de bucuresteni au apelat la Serviciul de Ambulanta pentru diferite probleme, de la cazaturi in strada cauzate in special de consumul excesiv de alcool si pana la crizele biliare provocate de mesele imbelsugate, potrivit datelor furnizate de dr. Alice Grasu, directorul medical al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, scrie Gandul.

Tratamentele naturiste pot fi nocive. Furnicaturile de la nivelul degetelor pot aparea atunci cand bem ceaiuri in exces. Plantele medicinale pot fi o alternativa eficienta la tratamentul medicamentos, dar nu trebuie folosite fara recomandarea unui specialist fitoterapeut.Persoanele care folosesc remediile pe baza de plante medicinale ca metoda alternativa de tratament pe termen lung ar trebui sa ceara in prealabil sfatul unui medic fitoterapeut, scrie Adevarul.

Fumatul pasiv provoaca 600.000 de decese pe an. Fumatul pasiv provoaca 600.000 de decese pe an in intreaga lume, conform unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.Raportul OMS arata ca fumatul ucide peste cinci milioane de persoane in fiecare an, mai mult decat SIDA, tuberculoza si malaria la un loc. Daca se mentin actualele tendinte, consumul de tutun ar putea provoca moartea a peste opt milioane de persoane pe an in 2030, scrie Libertatea.

Dieta, un esec pentru majoritatea femeilor. Femeile isi doresc sa arate bine, iar la fiecare inceput de an isi propun sa tina o cura de slabire pentru a avea silueta visata. Trei sferturi din femeile supraponderale incep un regim de slabire in primele trei luni ale anului, relateaza presa belgiana.Datele unei cercetari realizate de compania GlaxoSmithKline pe un esantion reprezentativ format din 2.000 de femei din Belgia arata insa ca peste jumatate esueaza. Potrivit studiului, 74% din doamnele si domnisoarele supraponderale au incercat sa slabeasca de cel putin doua ori in ultimii doi ani, scrie Adevarul.