Boala inchipuita care afecteaza intreaga familie. Teama de necontrolat fata de o posibila afectiune grava, dublata in cazurile severe de anxietate ori depresie ii terorizeaza si pe ipohondri si pe familiile acestora. Statisticile arata ca ipohondria afecteaza intre 1 si 5% din populatie. Nu se cunosc modalitatile de prevenire a bolii, iar tratamentul se acorda doar in cazurile in care afectiunea este insotita de depresie, anxietate sau psihoza. Integral in EvZ.

Diabetul, determinat si de etnie. O alimentatie bogata in carne si grasimi creste riscul aparitiei diabetului, insa efectele pot diferi in functie de sex si de apartenenta etnica, se precizeaza intr-un articol publicat in revista “Diabetes Care” si citat de Reuters. Acesta reprezinta concluzia unui studiu concentrat asupra unor grupuri diferite de populatie – americani albi, japonezi-americani si hawaiieni nativi, cele din urma grupuri fiind considerate cu cel mai mare risc de diabet. Citit mai mult in EvZ.

Ce pericole ascund cremele si lotiunile in perioada rece. Cremele care contin antibiotic sunt recomandate doar pentru tratarea diferitelor afectiuni aparute la nivelul dermei, in niciun caz pentru hidratare. Medicii dermatologi atrag atentia ca in aceasta perioada tot mai multi romani folosesc tot felul de creme, care de care mai grase, mai parfumate pentru a-si proteja pielea de factorii externi, precum frigul, vantul si precipitatiile. "Pacientii ar trebui sa inteleaga ca, mai ales in aceasta perioada, ar trebui sa evite cremele de galbenele, aloe vera, propolis, fluocinolon sau cele care contin antibiotic. Desi par aparent inofensive, acest tip de creme afecteaza derma." Citit mai mult in Gandul.

Punctul G s-a dovedit a fi un mit. O echipa de cercetatori de la Colegiul King din Marea Britanie sustine ca punctul G, atat de greu de localizat chiar si de catre partenerii de cuplu experimentati, nu exista in realitate. "Exista diverse teorii care sustin ca pozitionarea sau chiar existenta punctului G pot fi determinate prin diete adecvate sau exercitii fizice care sa stimuleze musculatura pelvina. In realitate nu exista nici urma de asa ceva", spune profesorul de genetica Tim Spector, coordonator al cercetarii. Oamenii de stiinta sunt de parere ca punctul G este doar o inventie a imaginatiei feminine, care este stimulata de terapeuti si reviste de specialitate, scrie Gandul.

Unul din sase copii are dificultati in a invata sa vorbeasca. Aproximativ unul din sase copii britanici - si cel putin un sfert dintre baieti - are dificultati in a invata sa vorbeasca, potrivit unui studiu citat de BBC News. Potrivit studiului realizat de YouGov doar jumatatea dintre micutii cu dificultati de vorbire beneficiaza de ajutor de specialitate. Pe parcursul studiului cercetatorii au descoperit si micuti in varsta de trei ani incapabili sa rosteaca un singur cuvant, scrie Adevarul.

6 sfaturi ca sa nu va ingrasati! Ati fumat ani la rand si v-ati decis ca este timpul sa renuntati la acest viciu, dar va este teama de kilogramele pe care este posibil sa le luati in lipsa fumatului? Doctorul nutritionist Serban Damian va da 6 sfaturi cu ajutorul carora silueta dv. nu va avea de suferit dupa renuntarea la tigari. Evitati sa rontaiti semintele, alunele, snacksurile, floricelele de porumb, biscuitii deoarece toate acestea au multe calorii. Si daca totusi nu va puteti abtine si simtiti ca trebuie sa mancati ceva, incercati rondele de morcov sau felii de mar. Cititi mai mult in Libertatea.