Cele mai bune cai de a ne purifica organismul. Alimentatia bazata pe fructe si pe legume, activitatea fizica si ceaiurile din plante ne scapa de incarcatura de toxine acumulata de Sarbatori. Mancarurile grele, fumatul si alcoolul ingreuneaza digestia si slabesc sistemul imunitar. Specialistii ne sfatuiesc ca macar de doua ori pe an sa facem o cura de detoxifiere. Atunci cand ne hranim sanatos, organismul elimina in mod natural toxinele prin piele, rinichi, colon si prin plamani. Insa, cu timpul, din cauza poluarii, bolilor, medicatiei si stilului de viata nesanatos, acest proces nu mai functioneaza corect, scrie Adevarul.

Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii. Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de suc are un indice glicemic ridicat. "Morcovul crud este un carbohidrat complex, bogat in fibre, cu un indice glicemic scazut, calitati care se pierd odata cu prepararea lui", spune dr. Bilic. In plus, specialistii completeaza ca la fiecare 100 de grame de morcov consumat organismul uman primeste 7,6 grame de carbohidrati, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grasime, 30 miligrame de calciu si 0,6 miligrame de fier, scrie Gandul.

Copil istet, inca din burtica. Ca sa aiba un urmas mai inteligent, mamicile gravide trebuie sa viziteze muzee si sa admire opere de arta. Cel putin asa cred reprezentantii unui muzeu din Rusia, scrie Sky News. Cursul de cultura pentru bebelusi a devenit foarte popular. Nu-i de mirare ca zeci de viitoare mamici din Sankt Petresburg prefera sa se plimbe prin muzee in cele noua luni de sarcina. "Se numeste educatie intrauterina si ii ajuta pe bebelusi sa cunoasca lumea", e de parere medicul Marina Komova.Turul galeriilor de arta nu e la intamplare. Sunt preferate picturile mai calme, precum peisajele, scrie EvZ.

Ultrasunetele iti revitalizeaza viata sexuala. Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca unu din zece barbati sufera de disfunctie erectila (DE), la nivel mondial. "La aproximativ 80 la suta dintre barbatii cu DE, exista o cauza organica a bolii, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala sau afectiuni ale inimii, in timp ce, la aproximativ 20 la suta dintre barbati, cauzele sunt psihologice - stres, anxietate, problemele in relatia de cuplu", spune prof. dr. Ionel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie (ARU). Mai mult, spun medicii, exista anumiti factori de risc care, odata inlaturati, pot preveni aceasta afectiune, precum fumatul, obezitatea, sedentarismul si excesul de alcool, scrie Gandul.

Fara vitamine si minerale in exces! Administrarea fara prescriptie a suplimentelor creste riscul aparitiei hemoragiilor. Vitaminele si mineralele luate in cantitati mari, fara recomandarea unui specialist pot afecta intregul organism, la fel sau chiar mai rau decat lipsa acestora. Vitaminele contribuie la mentinerea starii de sanatate prin reglarea metabolismului si prin participarea la procesele biochimice care intretin viata. Se numesc micronutrienti deoarece organismul are nevoie constanta de ele, dar in cantitati relativ mici in comparatie cu proteinele, carbohidratii, grasimile si cu apa, denumite de catre specialisti macronutrienti, scrie Adevarul.

Renuntarea la fumat poate duce la aparitia diabetului. O echipa de cercetatori de la Scoala de Medicina, din cadrul Universitatii Johns Hopkins, din Statele Unite ale Americii, a constatat ca persoanele care se lasa de fumat prezinta un risc cu 70 la suta mai mare de a se imbolnavi de diabetul de tipul 2, comparativ cu persoanele care nu au fumat niciodata. Cercetatorii americani spun ca riscul crescut este pus pe seama faptului ca persoanele care renunta la acest viciu au tendinta de a se ingrasa in perioada imediat urmatoare, scrie Gandul.