O secventa cromozomiala din genomul uman, mostenita de la un virus stravechi. Descoperirea unui nou material genetic, mostenit din secventa cromozomiala a unui virus stravechi, in genomul omului si al altor mamifere ar putea permite o mai buna cunoastere a evolutiei umane si chiar a maladiilor mintale actuale, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, citat de Mediafax. Potrivit AFP, un singur grup de virusuri, - retrovirusurile - era cunoscut pentru faptul ca a lasat urme in genomul mamiferelor: aproximativ 8% din genomul uman este constituit din elemente cromozomiale provenind de la cateva retrovirusuri stravechi, a explicat Keizo Tomonaga, de la Universitatea Osaka din Japonia, coordonatorul acestui studiu. Integral in Romania Libera.

Cinci diete periculoase pentru organism. Dietele-minune, care ne scapa de un numar impresionant de kilograme in mai putin de doua saptamani, fac mai mult rau decat bine organismului. Singurul "beneficiu" pe care il obtinem este ca slabim intr-un timp destul de scurt. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, atrage atentia ca orice dieta monotona si dezechilibrata din punct de vedere nutritional duce la aparitia unor afectiuni destul de grave, care cu greu mai pot fi tratate. "Dupa o asa-zisa «dieta minune» incep sa apara carentele nutritionale, apoi starile de anemie, anorexie, bulimie, iar in final putem muri", avertizeaza specialistul in nutritie. Cititi mai mult in Gandul.

Limonada – eficienta in cura de detoxifiere. Pentru a face fata provocarilor de zi cu zi, organismul are din cand in cand nevoie de o cura de detoxifiere. Astfel, specialistii in nutritie spun ca trei pahare de limonada pe zi, baute timp de o saptamana, ne vor ajuta sa eliminam toxinele acumulate in ultima perioada. In acelasi timp, lamaia are un efect antiinflamator si ajuta la dezinfectarea corpului prin marirea transpiratiei. Potrivit nutritionistilor, acest fruct are capacitatea de a mari tranzitul intestinal lent, de a stimula apetitul si de a intari sistemul de aparare a organismului. Mai mult, sucul de lamaie este cel mai important ingredient din acest regim alimentar, datorita elementelor nutritive precum vitamina C. In plus, fibrele sunt esentiale pentru corp. Acestea pot fi asimilate din cereale, fasole, fructe si legume. Fibrele ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat de glucoza in organism si la reglarea tranzitului intestinal, vital pentru eliminarea toxinelor, scrie Gandul.

Telefoanele mobile previn Alzheimerul. Dupa ce au fost suspectate ca pot provoca tumori cerebrale si chiar impotenta, telefoanele mobile s-au dovedit a avea proprietati miraculoase in prevenirea bolii Alzheimer. Informatia a fost publicata astazi in revista americana „Journal of Alzheimer's Disease” si este rezultatul unor cercetari de laborator efectuate de catre o echipa de cercetatori americani. Acestia au folosit aproximativ 100 de cobai pe care i-au expus undelor electromagnetice emise de telefoanele mobile, timp de aproximativ doua ore zilnic, timp de opt luni. Intentia specialistilor a fost aceea de a reproduce modul in care oamenii folosesc telefonul mobil, scrie EvZ.

Cum recunosti primele semne ale asteniei. Medicii spun ca cresterea brusca a temperaturii atmosferice duce la aparitia unei stari de moleseala, indispozitie, simptome des intalnite in cazul asteniei. Desi am spune ca este prea devreme pentru aparitia acestei afectiuni, specialistii completeaza ca lumina in exces si schimbarile bruste de temperatura au un rol important in aparitia asteniei. Aceasta afectiune se manifesta prin cefalee, palpitatii, nervozitate, scaderea puterii de concentrare si comportament labil - semne fiziologice datorate eforturilor depuse de organism pentru a se adapta noilor conditii meteorologice. In acelasi timp, medicii spun ca astenia poate avea diverse cauze si se poate prezenta sub diferite aspecte, afectand in mod preponderent sfera psihica, fizica, intelectuala sau sexuala. Integral in Gandul.

Rodiile previn aparitia cancerului la san. Un studiu a indicat ca prin consumul de rodii se reduce considerabil riscul aparitiei cancerului la san. Cercetatorii americani au precizat ca fructul contine o substanta fitochimica cunoscuta sub numele de acid elagic, care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Iar studiile realizate de oamenii de stiinta de la centrul City of Hope, din Duarte, California, au indicat ca rodiile reduc riscul de aparitie al cancerului de san declansat din cauza hormonilor. Explicatia cercetatorilor a fost ca fitochimicalele suprima productia de estrogen si previn proliferarea celulelor canceroase si cresterea tumorilor cauzate de estrogen. Integral in Libertatea.