Ce riscuri implica tratamentul cu laser. Aceasta terapie favorizeaza dezvoltarea tumorilor in cazul persoanelor care sufera de cancer de piele, arata un studiu recent. Aplicate intr-un numar mare de afectiuni, dar si in cosmetica, terapiile cu laser au si efecte secundare. Contraindicatiile sunt sarcina, epilepsia si cancerul. Tot mai multe persoane apeleaza la terapia cu laser, aceasta dovedindu-se a fi eficienta in multe afectiuni care nu raspund bine la alte forme de tratament. Terapia ajuta la diminuarea durerilor, intareste sistemul imunitar, reduce inflamatiile si stimuleaza regenerarea tesuturilor, scrie Adevarul.

Ce efecte secundare au indulcitorii din alimente. Indulcitorii artificiali sunt alternative ale zaharului. Acestia au un continut caloric mai redus decat zaharul, dar specialistii in nutritie atentioneaza asupra consumului in exces care poate duce la aparitia efectelor adverse. Directorul Institutului de CercetariAlimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, spune ca aceste produse au fost create special pentru persoanele cu diferite afectiuni, precum diabetul, asa ca cele care sunt perfect sanatoase clinic ar trebui sa evite sa consume indulcitori artificiali, scrie Gandul.

Angajatii care spun ce gandesc sunt mai sanatosi. Angajatii care le spun patronilor lor ceea ce cred despre ei sunt mai sanatosi, iar sinceritatea lor le permite superiorilor sa isi imbunatateasca stilul de lucru si sa evolueze pe plan profesional, se spune intr-un studiu prezentat, azi, intr-o conferinta a British Psychological Society. Potrivit studiului, prezentat intr-o conferinta care a avut loc la Brighton si ale carui concluzii au fost publicate de AFP, companiile ar trebui incurajate sa le ofere angajatilor lor posibilitatea de a-si evalua superiorii cu regularitate, cu scopul de "a avea angajati fericiti, cu o buna stare de sanatate si fara sa fie stresati", scrie EvZ.

Depresia la copii, tot mai intalnita. Parintii trebuie sa se alarmeze atunci cand copilul lor este trist de cel putin doua saptamani, nu are chef de joaca si nu poate fi inveselit. Grijile si stresul parintilor, precum si absenta acestora din viata copiilor au facut ca numarul micutilor diagnosticati cu depresie sa fie tot mai mare in ultimii ani. Tristetea este fireasca si poate aparea in egala masura la parinti si la copii. „Insa cand tristetea dureaza cel putin doua saptamani, avem de-a face cu o depresie", potrivit psihologului Lena Rusti de la Clinica Mentarex Consult din Bucuresti, scrie Adevarul.

Fructe si legume care „sterg“ ridurile. Medicii nutritionisti sustin ca antioxidantii joaca un rol important in combaterea efectelor imbatranirii. Astfel, specialistii recomanda cateva fructe si legume care au un efect puternic in lupta cu ridurile. Avocado contine cantitati mari de vitamina E, care mentine pielea sanatoasa si stralucitoare. Grasimile monosaturate din avocado ajuta la reducerea cantitatii de toxine si a colesterolului rau din organism. In plus, acest fruct este des intalnit in compozitia produselor cosmetice, scrie Gandul.

Solutii la indemana pentru a alunga tusea. Daca tusiti putin, hidratati-va cu ceaiuri ori supe si folositi un umidificator pentru camera. Daca tusea e prelungita, mergeti la medic. In general, tusea este cauzata de racelile si gripele de sezon, dar poate fi si de natura alergica. Aerul uscat si tutunul sunt si ele cauze comune care pot provoca tuse, la fel si crizele de astm si unele medicamente pentru presiune arteriala si alergii, scrie EvZ.