Tinerii care fac sport au un loc de munca mai bine platit. Activitatea fizica hraneste mintea, ajuta la cresterea celulelor nervoase si la eliminarea inflamatiilor, este concluzia cercetatorilor suedezi. Sportul pare a fi "remediul" universal, avand beneficii nu doar pentru conditia fizica sau asupra sistemul cardiovascular. Cercetatorii suedezi au descoperit ca persoanele care fac minimum 90 de minute de sport pe saptamana obtin rezultate mai bune la testele cognitive decat restul. Mai mult, chiar si in cazul perechilor de gemeni, care fac aceleasi studii si au acelasi mod de viata, rezultatele testelor de inteligenta au fost mult mai bune in cazul celor care isi rezervau cateva zeci de minute de activitate fizica, pe zi. Integral in Gandul.

De ce e shoppingul mai eficient decat sportul la sala. Prin mersul pe jos se ard doar 3,8 calorii pe minut, in timp ce alergatul prin magazine consuma 5 calorii pe minut, releva un studiu britanic. Abonament la sala, exercitii fizice epuizante - uita de toate astea. O echipa de cercetatori britanici sustin ca prin shopping ardem pana la 5 calorii pe minut. Specialistii spun ca prin mersul pe jos se ard doar 3,8 calorii pe minut, astfel ca alergatul prin magazine duce la arderea mai multor calorii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii britanici au chestionat 3.000 de femei. Rezultatele au aratat ca sexul frumos face shopping de 132 de ori pe an, ceea ce presupune ca acestei activitati i se aloca in medie 159 de ore si 56 de minute. Un calcul simplu arata ca femeile ard, mergand la cumparaturi, peste 47.000 de calorii anual. Integral in Gandul.

Dieta mediteraneana previne cancerul stomacal. Persoanele care adopta o dieta

mediteraneana, bogata in legume, fructe, nuci, seminte si peste, sunt mai putin predispuse sa dezvolte un cancer stomacal, potrivit rezultatelor unui studiu de amploare efectuat in Europa, irelateaza Mediafax, citand agentia Reuters. "Rezultatele studiului vin in sprijinul ideii ca dieta mediteraneana reduce riscul de cancer si sustine nevoia de a continua promovarea acestui regim alimentar in zonele in care acesta isi pierde adeptii", a declarat Carlos A. Gonzalez, de la Institutul de oncologie catalan din Barcelona, coordonatorul studiului. Integral in Romania Libera.

Mirosul natural, arma de seductie. „Naturalul“ nu este o notiune originala, insa isi poate dovedi eficienta cand vine vorba de seducerea barbatilor. Prin urmare, femeile ar trebui sa uite de parfumurile scumpe si sa se bazeze pe mirosul lor natural. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea din Florida, care au publicat studiu recent, citat de cotidianul britanic „The ­Daily Mail". Rezultatele cercetarii arata ca nivelul de testosteron creste ca raspuns la mirosul natural al unei femei aflate in perioada fertila. Daca inainte se considera ca femeile erau atrase de corpul barbatilor pentru ca parfumul natural al acestora continea feromoni naturali sau transmiteau semnale chimice care atrageau sexul opus, acum atractia este reciproca, scrie Adevarul.

Obezii au nevoie de doze mai mari de antibiotice. Persoanelor obeze ar trebuie sa li se administreze doze mai mari de antibiotice decat celor care au o greutate normala, pentru a avea efect, a constatat o echipa de medici americani si greci. Potrivit medicilor, kilogramele in plus influenteaza eficienta antibioticelor, facand-le ineficiente in eliminarea infectiei atunci cand sunt prescrise in doze mici. ”Numarul obezilor creste pe zi ce trece si este important ca fiecare sa primeasca o concentratie potrivita de antibiotic”, spune medicul Steve Field de la Colegiul Medicilor „Royal”, coordonatorul studiului. Integral in Click.

Stresul ne distruge inima. De-a lungul anilor s-a spus mereu ca stresul este una dintre cauzele atacurilor de cord si a unor numeroase boli de inima, insa dovezile medicale erau foarte putine pentru a demostra acest lucru. Cu toate acestea cercetatorii de la Universitatea din Londra au descoperit, in urma unui studiu, ca oamenii sunt stresati au si o boala a vaselor de sange care este greu de detectat. Acestia au testat 514 femei si barbati voluntari cu media de varsta de 62 de ani care oficial nu aveau probleme cu inima. Fiecare a fost supus unor factori de stres si apoi li s-a testat nivelul cortisolului din corp, cunoscut si sub numele de hormonul stresului. Odata eliberat de organism, hormonul duce la ingrosarea arterelor principale, scrie Libertatea.