Depresia din timpul sarcinii ii face pe copii violenti. Starile de anxietate aparute la femeia gravida in aceasta perioada se trateaza numai prin consiliere, deoarece medicamentele pun viata viitorului bebelus in pericol, recomanda specialistii. Femeile care sunt deprimate sau se confrunta cu stari de anxietate in timpul sarcinii risca sa aiba copii violenti. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la trei centre universitare din Marea Britanie. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru este valabil chiar daca, dupa nastere, mama nu mai este afectata de depresie, scrie Gandul.

Afinele te ajuta sa ai o memorie buna. Ai probleme cu memoria? Faci eforturi sa-ti amintesti anumite lucruri care s-au intamplat cu putin timp in urma si nu stii ce masuri ar trebui sa iei? Doctorul Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls, te invata cum iti poti imbunatati capacitatile cognitive printr-o alimentatie adecvata, dar si prin tratamente cu vitamine si cu minerale, scrie Libertatea.

Primele tomografii gratuite pentru ochi. Un aparat de ultima generatie care diagnosticheaza pierderile de vedere este disponibil pentru prima data intr-un spital de stat. Asa cum medicii neurochirurgi se folosesc de analize facute de un computer tomograf ca sa vada cele mai mici detalii ale craniului, in cazul unui pacient accidentat la schi sau in trafic, tot asa, medicii oftalmologi pot folosi tomografe computerizate pentru analiza ochiului, scrie EvZ.ro

Cum sa dibuiesti la raft ce alimente sunt falsificate. De la carne si lactate, la oua si derivate din oua, de la miere de albine si cereale, la sucuri, alcool si paine, multe din alimentele pe care le consumam zilnic sunt contrafacute. Adaos de faina, gelatina, lapte batut, creta sau gips - astfel poate fi falsificata smantana obtinuta prin extragerea grasimii din lapte, scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi in "Noua ordine alimentara". Nutritionistul atentioneaza asupra produselor supuse in mod constant falsificarii, precum untul - prin inlocuirea grasimii din lapte cu untura de porc, seu de vita si chiar cu produse parafinice provenite din petrol, branzeturile - prin inlocuirea partiala a proteinelor laptelui cu praf de albus de ou, plasma sanguina sau adaos de proteine vegetale ieftine, provenite din mazare, cereale si oua, scrie Gandul.

Nasterile premature, cauzate de o gena. Unele diferente de ADN intre mama si fat par sa determine nasterile premature, arata un studiu citat de BBC News. Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate din SUA au studiat sute de variante de gene de la nou-nascuti si de la mamele lor, noteaza EvZ.ro

Top 3 vitamine esentiale organismului. Alimentele sunt aliatul de incredere pentru a ne asigura cantitatea zilnica de vitamine, spun nutritionistii. Specialistii in nutritie spun ca alimentele sunt cea mai buna si cea mai sigura sursa de vitamine. Mai mult, vitaminele ajuta organismul sa functioneze optim. Astfel, complexul vitaminelor B, in special B6 si B12, ajuta sangele, nervii si sistemul imunitar sa functioneze optim. Deficienta in organism a acestor vitamine reprezinta un factor de risc pentru bolile de inima si atacul cerebral. Cantitatea zilnica recomandata pentru o persoana sanatoasa este de 1,3 miligrame de B6 si 2,4 micrograme de B12, scrie Gandul.