Sexul de weekend, preferatul romanilor. De ce e bun sexul de dimineata. Dimineata este cel mai bun moment pentru a face amor, sustin specialistii, deoarece creeaza o senzatie de bine, care se pastreaza pe parcursul zilei. Un roman face in medie de 12 ori sex pe luna, arata un studiu al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (realizat pe un esantion de 1.200 de persoane), in vreme ce occidentalii fac amor de opt ori pe luna. Astfel, potrivit unui studiu referitor la obiceiurile sexuale, realizat de site-ul www.prevention.com, mai mult de 40 la suta dintre repondenti fac sex de cel putin doua ori pe saptamana. Mai mult, 17 la suta dintre subiecti au raspuns ca fac sex o data pe luna, in timp ce 14 la suta au raspuns ca se intampla sa treaca si o luna pana sa intretina raporturi intime cu partenerul. Integral in Gandul.

Alimentatia joaca un rol decisiv in prevenirea bolilor cardiovasculare. Doi din trei romani mor in urma afectiunilor cardiovasculare, fata de doar unul din trei europeni din nucleul traditional al Europei de Vest. Cercetarile demonstreaza ca 80 la suta din decesele provocate de afectiuni cardiovasculare ar putea fi prevenite, daca s-ar controla optim factorii de risc cardiovascular. Potrivit statisticilor, Romania ocupa un loc fruntas la mortalitate si incidenta bolilor cardiovasculare (BCV). Astfel, 42 la suta din decesele inregistrate in randul barbatilor si 55 la suta dintre cele inregistrate in randul femeilor sunt cauzate de BCV. "Doi din trei romani mor in urma afectiunilor cardiovasculare, fata de doar unul din trei europeni din nucleul traditional al Europei de Vest", spune prof. dr. Dan Gaita, Coordonator National de Preventie. Integral in Gandul.

S-a inventat „gustarea ideala“: ciocolata care contine apa si nu grasimi. Oamenii de stiinta au inlocuit particulele de grasime, care se gasesc intr-o ciocolata normala, cu substante lipsite de calorii precum apa, gel sau aer. Un grup de cercetatori britanici de la Universitatea din Birmingham au inventat ciocolata care are un continut scazut de grasimi si are in componenta ei aproape doua treimi apa. Oamenii de stiinta sustin ca noul produs are un gust identic cu alimentul obisnuit. Mai mult, noua ciocolata ofera senzatia de satietate imediat, dand posibilitatea gurmanzilor sa nu mai manance nimic timp de sase ore, deoarece produsul ofera senzatia de "plin" imediat ce a intrat in contact cu acidul gastric. Integral in Gandul.

Controversele margarinei. Margarina este unul dintre cele mai controversate produse alimentare de pe piata, in seama caruia se pun numerose efecte nocive exercitate asupra organismului, dar si beneficii datorate lipsei colesterolului. Istoria margarinei incepe in perioada interbelica, atunci cand criza economica era atat de puternica, iar untul era un lux asemenea caviarului, incat s-a impus aparitia pe piata a unui nou produs mai accesibil cumparatorilor din punct de vedere al pretului, dar si avantajos pentru comercianti. Integral in EvZ.

Pastilele de slabit te pot imbolnavi. Kilograme in minus fara efort si un corp perfect in timp record… cam asa suna promisiunile producatorilor de pastile pentru slabit. Numai ca, in ciuda aparentelor, “pilulele-minune” iti pot face mai mult rau decat ai crede. Insomnie, anorexie, cresterea tensiunii arteriale, vasodilatatie, tahicardie, anxietate si depresie sunt doar cateva din lungul sir al afectiunilor pe care acestea le pot provoca. Integral in Libertatea.

Chelesti? Spala-te cu sampoane speciale. Caderea parului, denumita in termeni medicali alopecie, poate fi considerata atat un semn normal de imbatranire, cat si un semnal de alarma pentru existenta unor boli. Potrivit dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, medic dermatolog, acupunctor si homeopat, in cazurile grave, chelirea poate afecta, pe langa podoaba capilara, si psihicul. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa depasesti mai usor aceasta problema. “Din punct de vedere naturist, pierderea podoabei capilare, care afecteaza mai ales barbatii, dar nu ocoleste nici femeile, e cauzata de slabirea functiilor rinichiului, sediul energiei vitale de regenerare a organismului. Primele semne ale alopeciei sunt smocurile de par ramase pe perie dupa pieptanare sau pe maini, in timpul spalarii, si aparitia unor zone circulare, de mici dimensiuni, fara nici un fir de par." Cititi mai mult in Libertatea.